Spausdinti šį puslapį

„Šilalės mediena“ statys gamyklą Ukmergėje

Statybinę medieną ir granules gaminanti UAB „Šilalės mediena“ naujos gamyklos projektą kelia į Ukmergę. Bendrovė įsigijo Vidiškių seniūnijoje, šalia Šventupės esantį buvusio karjero sklypą su pastatais. Gamyklos statybas planuoja pradėti dar šiemet.

UAB „Šilalės mediena“ – viena didžiausių Lietuvos medienos perdirbimo įmonių. Sėkmingai dirba tris dešimtmečius. Šilalėje tai – bene didžiausias darbdavys. Gamykloje dirba per 180 žmonių.

Prieš kelerius metus naują savo gamyklą UAB „Šilalės mediena“ planavo statyti Molėtuose. Į ją ketinta investuoti apie 30 mln. eurų.

Tačiau planai pasikeitė. „Projektą iš Molėtų teko perkelti, nes visiškai greta statomi gyvenamieji namai – artima kaimynystė būtų nepatogi“, – sako bendrovės direktorius Virgilijus Žygaitis.

Pasak jo, pasikeitus planams dėl vietos, planai dėl pačios gamyklos pajėgumų nepasikeitė. Šalia Šventupės įsigytame buvusiame žvyro karjere jau vyksta žemės darbai ir dar šiemet prasidės statybos.

Kodėl žemaičiai nutarė savo investicijas kelti ir į Aukštaitijos regioną ir kodėl pasirinko Ukmergę?

UAB „Šilalės mediena“ vadovas bei savininkas V. Žygaitis sako, kad viena iš priežasčių ta, kad šiuo metu iš mūsų krašto labai daug žaliavinės medienos išvežama į Latviją. Pasak verslininko, dabar išvežame ne tik medžius, bet net žievę, skiedras. Mano, kad reikia suteikti vietos gamintojams pirmumą, įsigyjant žaliavas. Juk, leisdama išvežti medieną, valstybė praranda šimtus milijonų eurų mokesčių.

Įmonėje planuojama gaminti statybinę pjautinę medieną karkasinių namų statybai. Tam naudojami tik spygliuočiai.

Kokio dydžio investicijų prireiks, pasak V. Žygaičio, šiandien būtų sudėtinga prognozuoti. Tačiau tikrai ne mažesnių, nei planuota Molėtuose – per 30 mln. Planuojama įkurti per 150 darbo vietų.

Statybos Ukmergėje turėtų būti pradėtos iki vasaros pabaigos. Įranga jau užsakyta, o kitų metų vasarą tikimasi pradėti gamybą. „Tačiau viskas priklausys nuo aplinkybių, kurių šiandien numatyti neįmanoma“, – sako verslininkas.

Pasak jo, ateityje yra planų ir investuoti į konstrukcinę medieną, imtis CLT plokščių gamybos. Tam prireiks nemažų investicijų.

Šilalėje šios bendrovės gamykla taip pat dirba visu pajėgumu. Sako, kad dėl Baltarusijai taikomų sankcijų nenukentėjo, nes iš šios šalies medienos įsiveždavo labai nedaug.

Nors ukmergiškiai pratę kritikuoti savo rajono valdžią, investicijai mus pasirinkęs verslininkas iš Žemaitijos mano atvirkščiai ir negaili pagyrimų Ukmergės rajono vadovams. Tikina, kad rengiantis plėtrai apvažiavęs daug savivaldybių, tačiau mūsų vadovų požiūris į verslą jam labiausiai patiko.

Ar nesibaimina, kad Ukmergėje, kur ir taip veikia nemažai medienos įmonių, pritrūks darbo jėgos? Verslininkas sako: „Darbuotojų trūksta ten, kur mažos algos.“ Taip pat mano, kad naujojoje gamykloje darbą ras ne tik ukmergiškiai, bet ir specialistai iš gretimų rajonų – Utenos, Anykščių, Molėtų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)