Dėl planuojamų pirkimų kreipėsi į Konkurencijos tarybą

Lietuvos komunalininkų ir atliekų tvarkytojų asociacija, reaguodama į Ukmergės rajono savivaldybės norą perduoti atliekų tvarkymą UAB Ukmergės autobusų parkui, atsakingoms savivaldos institucijoms įteikė protesto raštus.

Ukmergės rajono savivaldybės taryba birželio 30 d. svarstys klausimą, kuriuo atliekų surinkimo, vežimo ir šalinimo darbus nuo lapkričio planuoja perduoti savivaldybės valdomai bendrovei Ukmergės autobusų parkui. Kad galėtų teikti paslaugas, įmonė imtų paskolą reikiamam transportui įsigyti, o savivaldybė suteiktų 400 000 eurų garantiją.

Sprendimo priežastis – dabartinio komunalinių atliekų vežėjo noras nutraukti sutartį, nes ji jam tampa nuostolinga. „Tačiau tai nėra pakankama priežastis atliekų tvarkymo darbus patikėti savivaldybės valdomai įmonei ir neskelbti viešojo pirkimo konkurso“, – teigė Lietuvos komunalininkų ir atliekų tvarkytojų asociacijos direktorius Simonas Barsteiga.

Asociacija, reaguodama į situaciją įteikė raštus Viešųjų pirkimų tarnybai, Konkurencijos tarybai ir Vyriausybės atstovui.

Šiemet Konstitucinio teismo nutartyje savivaldybėms buvo suteikta galimybė nevykdyti viešųjų pirkimų ir pavesti paslaugų teikimą savivaldybių viešosioms įstaigoms tais atvejais, kai nėra tą galinčių padaryti nepriklausomų tiekėjų. Teismas nurodė, kad taip galima daryti tik susiklosčius išskirtinėms aplinkybėms.

„Tačiau teismas nustatė, kad savivaldybės turi pareigą prieš sudarant tokį sandorį įvertinti sprendimo įtaką sąžiningai konkurencijai ir užtikrinti, kad tokiu sprendimu nėra suteikiamos privilegijos savivaldybės įmonei, diskriminuojant kitus rinkos dalyvius“, – teigė S. Barsteiga.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas sakė, kad šis asociacijos kreipimasis įtakos siekiui perduoti atliekų tvarkymą Ukmergės autobusų parkui neturės. „Laikysimės savo, nes neturime kito pasirinkimo“, – sakė direktorius. Pasak jo, paslaugos tiekimas negali nutrūkti nė vienai dienai. Jei taip nutiks, gresia didžiulės problemos. Pasak direktoriaus, įstatymas savivaldybei tokį žingsnį žengti leidžia. Tačiau tam turi pritarti savivaldybės taryba. Klausimas bus svarstomas šį ketvirtadienį vyksiančiame posėdyje. Dauguma komitetų, pasak direktoriaus, jam jau pritarė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+6 # Xe 2022-06-30 19:33
Kaiso pagalius i ratus Ukmerges svogeriu bizniui :oops: :oops: :oops: puse liamo garantiniu jau buvo ranka pasiekiami. :-* :-* :-*
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # kaina 2022-06-30 19:45
Atlieku vezejai bijo , kad jei leis ukmergej , tai leis ir visoj LT, ir jie liks be darbo.Atiduot savivaldybei yra nesamone, aisku , kad reikia konkurso , viesuju pirkimu.Savivaldybes imones silumos kaina buvo beveik auksciausia LT.Tegu savivaldybe pirma padaro maziausias silumos kainas, tada imasi atlieku tvarkymo.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # ? 2022-06-30 23:22
nu kada žmonės atsimerks...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # pagalvojus 2022-07-02 07:23
panašumų atrandu su šilumos bejeriukais....bet visi pamiršę juk , senai buvo. tik kai abi rajonui laaaaaabai daug
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų