Spausdinti šį puslapį

Būsima saulės elektrinė gerokai pabrango

Saulės elektrinės įrengimo Ukmergės rajone investicinis projektas pabrango ketvirčiu milijono.

Ukmergės rajono savivaldybės taryba šiam projektui pritarė  2022-ųjų gegužę. Tada patvirtino, kad jo vertė – 3 mln. 993 tūkst. Eur su PVM.

Bendrovė „Ukmergės šiluma“ su UAB „Ignitis“ sudarė projekto vykdymo sutartį. „Ignitis“ įsipareigojo įrengti 3,6 MW galios saulės energijos elektrinę ir teikti jos priežiūros paslaugas 12 mėnesių, kol mūsų bendrovės darbuotojai įgis reikiamą kvalifikaciją. Tuomet elektrinės priežiūros paslaugų teikimą perims „Ukmergės šiluma“.

Tačiau metams besibaigiant „Ignitis“ informavo apie būtinumą atlikti papildomus, sutartyje nenumatytus darbus, dėl kurių projekto kaina kyla.

Teigiama, kad pradėjus projektavimą buvo atlikti elektros oro linijų, esančių prie žemės sklypo, kuriame numatyta įrengti saulės elektrinę, pralaidumo skaičiavimai. Vadovaujantis jais nustatyta, kad reikia rekonstruoti iki 6 kilometrų ESO priklausančios oro linijos.

Susidariusi papildomų darbų kaina – 250 tūkst. Eur.

„Ignitis“ siūlė ją dalintis solidariai pusiau po 125 tūkst. Eur ir šia suma padidinti sutarties kainą.

Savivaldybės tarybai pritarus, planuojama investicinio projekto vertė koreguojama iki 4 mln. 118 tūkst. su PVM.

„Ukmergės žiniose“ esame skelbę, kad teritorija saulės elektrinių parko statybai jau ruošiama. Vyksta paruošiamieji darbai – krūmų šalinimas, žemės lyginimas ir kiti. Juos vykdo rangovas UAB „Ignitis“.

Parengiamuosius darbus planuojama baigti per žiemą. Lygiagrečiai rengiamas elektrinės projektas. Tikimasi, kad pavasarį jau prasidės elektrinės statyba.

8 ha žemės sklype tarp S. Daukanto ir Lakštingalų gatvių iškils savivaldybei priklausantis 3,6 MW galios saulės elektrinių parkas. Per metus jis pagamins daugiau kaip 3,7 mln. kWh elektros energijos, kuri bus tiekiama savivaldybės įstaigoms bei seniūnijoms.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)