Spausdinti šį puslapį

Buvusiame karjere įsikurs medienos apdirbimo įmonė

Taip atrodys būsima gamykla. Taip atrodys būsima gamykla.

Rajono savivaldybės administracija jau paskelbė apie projektuojamus naujus statinius Vidiškių seniūnijoje, Šventupės kaime. Tai – gamybos ir pramonės paskirties pastatai bei inžineriniai įrenginiai.

Juos statys UAB „AM grupė“ – Šilalės rajone registruota medienos apdirbimo įmonė.

Sklypo, kuriame projektuojami statiniai, plotas – 8,75 ha. Jis priklauso statytojui ir yra ne gyvenvietės teritorijoje. Dabar sklype yra administracinis pastatas, mechaninės dirbtuvės ir įvairūs pagalbinio ūkio pastatai.

Įgyvendinus projektą, du nauji vieno aukšto gamybiniai pastatai bus skirti pramonei. Pirmasis bus 1134,55 kv. m ploto, kitas – 1752,30 kv. m ploto. Kiekviename iš jų galės dirbti iki 20-ies asmenų.

Dar bus įrengta susmulkintų medienos atliekų, paruoštų kurui, sandėliavimo aikštelė, buitinių nuotekų valykla ir betono aikštelė.

Smulkintos medienos aikštelė sieks 2 400 kv. m plotą, betono aikštelė – 70 590 kv. m.

Inžineriniai tinklai apims lauko vandentiekį, lauko buitines nuotekas bei buitinių nuotekų valyklą, galėsiančią apdoroti 5 kub. m per dieną.

Gamybiniuose pastatuose vyks medienos apdirbimas (rūšiavimas, pjaustymas, kalibravimas ir kiti darbai). Buitines ir administracines patalpas planuojama įrengti esamame administraciniame pastate. Teritorijoje vyks medienos iškrovimo, pakrovimo, pervežimo darbai.

Žadama, kad triukšmas neviršys higienos normų nustatytų dydžių. Gamybos procesų metu susidarančios dulkės bus centralizuotai surenkamos ir vamzdynais keliaus į talpas.

Teritorijoje bus galima statyti 44 automobilius, 8 dviračius, numatytos 9 vietos elektromobiliams įkrauti. 

Teritoriją numatoma aptverti metalo tvora su automatiškai atidaromais vartais. Vidaus teritorija bus betonuojama.

Gamybiniai pastatai nebus šildomi. Planuojama natūrali vėdinimo sistema. Kitu etapu numatomas katilinės ir kitų statinių projektavimas.

„Ukmergės žiniose“ praėjusiais metais jau buvome skelbę apie šį planuojamą projektą ir apie tai, kad UAB „Šilalės mediena“ įsigijo Vidiškių seniūnijoje, šalia Šventupės esantį buvusio karjero sklypą su pastatais.

UAB „Šilalės mediena“ – viena didžiausių Lietuvos medienos perdirbimo įmonių. Sėkmingai dirba tris dešimtmečius. Šilalėje tai – bene didžiausias darbdavys.

Prieš kelerius metus naują savo gamyklą įmonė planavo statyti Molėtuose. Į ją ketinta investuoti apie 30 mln. eurų.

Tačiau planai pasikeitė ir projektas iš Molėtų buvo perkeltas į Ukmergę.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)