Ukmergės verslo naujienos

Ukmergės kraštas ir du nauji turistiniai maršrutai – „Dvarų žiedas“ bei „Vepriai – stebuklų pėdsakais“ pirmą kartą pristatyti tarptautinėje kelionių parodoje „TT Warsaw 2017“.

Lenkijoje neseniai vyko XX tarptautinis dziudo turnyras, kuriame dalyvavo daugiau nei 500 dalyvių iš dešimties šalių. Lietuvai atstovavo Ukmergės ir Alytaus sportininkai.

Taip sako Ukmergėje viešėjęs Lenkijos instituto Vilniuje direktorius, Lenkijos ambasados Lietuvoje patarėjas Marcin Lapczynski. Į Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje surengtą parodos, skirtos instituto veiklos 20-mečiui, pristatymą jis atvyko su būreliu kolegų.

Pašilės Šv. Barboros bažnyčioje sekmadienį paminėtos grafo Stanislovo Kazimiero Kosakovskio 110-osios mirties metinės. Į jas atvyko ne tik gausus būrys ukmergiškių – dalyvavo svečiai iš Lenkijos. Atvyko grafo provaikaitis Pavelas Kosakovskis su šeima.

Rajone daugėjant smurto šeimoje ir prieš artimuosius atvejų, ieškoma būdų padėti ne tik aukoms, bet ir patiems smurtautojams. Vienas jų – Lenkijoje daug metų sėkmingai gyvuojanti programa, į kurią viltis deda savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

Sodininkai šiemet pastebi, kad po obelimis krituolių daugiau nei ankstesniais metais. Tai – užtrukusios sausros padarinys. Ypač nukentėjo ekologiniai sodai – užsimezgusius vaisius praretino ir vaisėdis.

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų