Ukmergės verslo naujienos

Ukmergės rotariečiai, bendradarbiaudami su kolegomis iš Danijos, ypatingomis dovanomis ir vėl nudžiugino „Ryto“ specialiąją mokyklą.

Aptarė socialines problemas

Ukmergėje antradienį posėdžiavo neįgalių asmenų socialinės integracijos klausimus padedanti spręsti Neįgaliųjų reikalų taryba.

Nuo Ukmergės piliakalnio miesto apylinkes pirmą kartą apžvelgė neįgaliojo vežimėliu judanti mergina. Rateliuose piliakalnio viršūnę pasiekusi Ramunė Šidlauskaitė nuoširdžiai džiaugėsi ir sakė, kad tai pirmasis Lietuvos piliakalnis, į kurį pavyko pakilti pačiai.

Ukmergės kultūros centre eksponuojama unikali ir bene vienintelė tokia Lietuvoje – neįgaliųjų kūrybos darbų paroda. Daugumą patikusių darbelių jos lankytojai gali ir nusipirkti. Taip ne tik parsineš į namus patikusį paveikslą, suvenyrą, dekoratyvinę lėkštę, segę, šalį, pintinę, bet ir parems neįgalų kūrėją.

Šiemet sueina jau 30 metų, kai Ukmergės neįgalius sportininkus vienija sporto klubas „Vilkmergė“. Ta proga buvo suremontuotos klubo patalpos. Į atnaujintų patalpų atidarymą atvyko Lietuvos neįgaliųjų federacijos prezidentas Anatolijus Čiupkovas, rajono meras Rolandas Janickas, savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas, klubo nariai, svečiai. Dainavo Aistė Janulytė ir Vilma Misiūnaitė.

Maltos ordinas kasmet rengia tarptautines vasaros stovyklas neįgaliems jauniems žmonėms, nebijantiems kelionės iššūkių ir ekstremalių nuotykių. Iš Lietuvos į tokią stovyklą Austrijoje šiemet vyksta 4 neįgalieji ir 5 jų padėjėjai. Tarp delegacijos narių – 27 metų ukmergiškė.

Darbo rinkoje norintiems aktyviai dalyvauti neįgaliesiems siūloma įvairių galimybių. Tačiau jomis pasinaudoti skuba anaiptol ne visi. Kai kuriems tiesiog nereikia jokio darbo, kitiems, deja, kelius užkerta sveikatos problemos.

Dovanų gavo autobusėlį

Ukmergės rajono neįgaliųjų draugija paskutinę metų darbo dieną sulaukė brangios dovanos – autobusėlio.

Kūčių dieną jau keliolika metų Ukmergėje rengiami netradiciniai pietūs. Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjunga į juos pakviečia sunkiai besiverčiančias šeimas, kurias pasveikina joms paramą teikiantys Rotary klubo nariai.

Penk­ta­die­nį vi­sa­me pa­sau­ly­je bu­vo mi­ni­ma ne­įga­lių­jų die­na. Ta pro­ga Uk­mer­gė­je su­reng­ta šven­tė žmo­nėms, tu­rin­tiems ne­ga­lią. Jiems skam­bė­jo gra­žiau­si svei­ki­ni­mai ir lin­kė­ji­mai bei dai­nos.

Puslapis 1 iš 3

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų