Spausdinti šį puslapį

Elektros skydinės vaduojamos net nuo bulvių

Daugiabučius Ukmergės rajone prižiūrinčiai Butų ūkio įmonei tenka ne tik auklėti šeimininkus, bet ir spręsti įvairiausius kaimynų konfliktus. 

 Pačią įmonę gyventojų priekaištai pasiekiantys net iš už Atlanto.

Apie 200 namų administruojančios bendrovės vadovas Jonas Rinkevičius sako, kad pagalbos dažnai šaukiamasi dėl kaimynų. Skundžia jų elgesį, pastebi netinkamą tvarkymąsi bendro naudojimo patalpose.

Kai kurie tokie skambintojai, anot jo, netgi tapę etatiniais pašnekovais: „Yra grupė vyresnio amžiaus žmonių, kurie nepatenkinti nuolat. Jiems triukšmas, kvapai kelia rūpesčių, kaimynai ir užpila, ir ko tik nedaro. Iš pagarbos jų metams negalim nereaguoti – stengiamės situaciją patikrint. Tačiau neretai paaiškėja, kad jokios bėdos nėra.“

Pasitaiko melagingų pranešimų, kurie, pasak pašnekovo, išsirutulioja į piktybinius. Tokie atvejai išaiškinami, padedant policijai. O kartais ukmergiškiai kreipiasi tenorėdami išsikalbėti – pasiguosti, kad pensijos mažos, šiluma brangi...

„Prašo mūsų ir ginčus išspręsti. Tai rūsys gal kieno nenaudojamas ir išsivysto konfliktinė situacija. Kitam atrodo, kad kaimyno sandėlis yra per didelis, prašo atimti dalį – vos ne jam pačiam atiduoti. Tada Registrų centre dokumentus keliam. Tačiau kartais pasiūlom kreiptis į teismą, nes nei policija, nei savivaldybė negali išspręsti“, – pasakojo J. Rinkevičius.

Tenka narplioti ir ne visai įprastus klausimus. „Vienas vyriškis elektros skydinėj sandėlį buvo pasidaręs – ten bulves susipylė. Ir gražiuoju bandėm, ir kariavom su juo su inspekcijom, baudų gavo – nieko neišėjo, teisindavosi, kad išsikelti žmona neleidžia. Kelių metų prireikė, kol išsikėlė“, – pamena jis.

Baudų gyventojai užsidirba ne tik už panašią savivalę. „Tarp tokių atvejų – pakeitimai bute. Būna, kad sienas išverčia, kai to negalima. Arba langus susideda taip, kad žeidžiamos namą laikančios konstrukcijos. Padaro iš nežinojimo, tačiau šitaip gali ir griūties grėsmę sukelti. Todėl darant didesnius remontus savininkai turėtų pasitarti su mūsų specialistais“, – pataria Butų ūkio vadovas.

Patys pylos sulaukiantys dėl, ukmergiškių manymu, netinkamų įstatymų, administravimo tvarkos. Pretenzijų bendrovei turintys ne tik mūsų rajono gyventojai. Neseniai į Butų ūkį kreipėsi Čikagoje gyvenantis lietuvis, kuris sakė paskambinęs, sužinojęs apie incidentą su šunimi. Jis priekaištavo, jog įmonės beglobių gyvūnų tarnybą administruojantis darbuotojas niekuo nepagelbėjo, pranešus apie pakelėje besikankinantį sužeistą šunį.

„Neneigiam, kad negerai išėjo. Tačiau savo veterinarijos gydytojo etato neturim, finansavimas yra toks, koks yra. Nelogiška, kad nuolatos budėtų gydytojas, nes tik vienas kitas toks atvejis atsiranda per metus. Turėjom pokalbį ir su darbuotojais, ir veterinarijos tarnyba, kur tokiu atveju bandyti kreiptis. Tačiau taip pat reikia griežtinti gyvūnų savininkų atsakomybę už savo augintinių priežiūrą, kad jų neišmetinėtų ir nepaliktų kur papuola“, – svarsto J. Rinkevičius.   

Vaidotė ŠANTARIENĖ

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)