Gyventojų prašymas – išasfaltuoti kelią

Į Uk­mer­gės ra­jo­no me­rą, ra­jo­no ta­ry­bą, Kai­mo rei­ka­lų ir ap­lin­ko­sau­gos ko­mi­te­tą bei ta­ry­bos na­rę N. Gied­rai­tie­nę ne­se­niai krei­pė­si gru­pė Vi­diš­kių se­niū­ni­jos gy­ven­to­jų. Jie pra­šo, kad bū­tų iš­te­sė­ti pa­ža­dai ir ke­lio at­kar­po­je Rečionys–Obeliai nu­ties­tas plen­tas. Pa­žy­mi­ma, kad čia gy­ve­na 236 gy­ven­to­jai, ša­lia mi­nė­to ke­lio sto­vi 52 na­mai, 8 – dau­gia­bu­čiai.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.


 

Be to, ke­lias rei­ka­lin­gas stam­biems ūki­nin­kams. Kas­dien juo ke­liau­ja ūki­nin­ko Če­pe­lio dar­bi­nin­kai ir klien­tai, juo pa­sie­kia­mas Stan­ci­kų me­de­ly­nas, ša­li­mais įveis­ti ūki­nin­kų braš­ky­nai.

Va­sa­rą vie­ta pa­trauk­li po­il­siau­to­jams – ša­lia ty­vu­liuo­ja Obe­lių eže­ras.

Šiuo ke­liu kas­dien va­žiuo­ja marš­ru­ti­niai au­to­bu­sai, mo­kyk­li­niai au­to­bu­sai, į dar­že­lius ve­ža­mi vai­kai.

„Plen­tas at­kar­po­je – tai pa­ska­ta žmo­nėms aky­viau pirk­ti že­mės skly­pus, sta­ty­ti nuo­sa­vus na­mus“, – mo­ty­vuo­ja­ma raš­te, ak­cen­tuo­jant, jog ke­lio pa­grin­das jau pa­ruoš­tas, su­for­muo­tos pa­ke­lės.

Po šiuo pra­šy­mu – dau­giau nei 100 gy­ven­to­jų pa­ra­šai.

Šį klau­si­mą bir­že­lio 9 die­ną nag­ri­nė­jo ra­jo­no ta­ry­bos Kai­mo rei­ka­lų ir ap­lin­ko­sau­gos ko­mi­te­tas. Jo pir­mi­nin­kas Val­das Pet­ro­nis pa­ti­ki­no, kad žmo­nėms bus sie­kia­ma pa­dė­ti, ta­čiau pa­da­ry­ti nė­ra taip pa­pras­ta, mat mi­nė­tas ke­lias – ne sa­vi­val­dy­bės ži­nio­je. Jį eks­plo­a­tuo­ja VĮ „Vil­niaus re­gio­no ke­liai“.

Su Lie­tu­vos au­to­mo­bi­lių ke­lių di­rek­ci­ja prie Su­si­sie­ki­mo mi­nis­te­ri­jos jau ne pir­mus me­tus de­ra­ma­si dėl mi­nė­to ke­lio as­fal­ta­vi­mo, ta­čiau gau­tas at­sa­ky­mas, esą ma­ta­vi­mais nu­sta­ty­ta, jok ke­lias nė­ra pa­kan­ka­mai in­ten­sy­vus. Ta­čiau gy­ven­to­jai ti­ki­na, kad in­ten­sy­vu­mo ma­ta­vi­mai bu­vo at­lik­ti šal­tuo­ju me­tų lai­ku, tuo tar­pu di­džiau­si au­to­mo­bi­lių srau­tai čia pa­va­sa­rį ir va­sa­rą.

Pa­sak V. Pet­ro­nio, po­sė­dy­je nu­tar­ta pa­kar­to­ti­nai kreip­tis į ke­lių di­rek­ci­ją ir pra­šy­ti, kad ke­lio in­ten­sy­vu­mo ma­ta­vi­mai bū­tų pa­kar­to­ti­nai at­lik­ti va­sa­rą.

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų