Laikrodis žvelgia tuščia akimi

Ukmergės laikrodis, esantis ties centrine miesto sankryža, Vytauto gatvės kampe, pastaruoju metu žvelgia į miestą negyva akimi. Laikrodis buvo užlipdytas balta plėvele, mat jau kurį laiką rodė netikslų laiką – valanda skubėjo. UAB Ukmergės butų ūkio direktorius Jonas Rinkevičius sakė, kad laikrodį nutarta paslėpti, nes nėra kam jo remontuoti.

 

„Prieš Miesto šventę nenorėjom, kad kam kiltų dviprasmiškų minčių, jog Ukmergė gyvena Maskvos laiku. Bandėm tartis dėl remonto, bet sužinojom, kad tam prireiktų nemažiau dviejų savaičių“, – pasakojo direktorius.

Pasak jo, tik iš apačios žiūrint laikrodis neatrodo labai jau didelis. Iš tiesų yra vieno metro skersmens, jo priežiūrai reikia atitinkamų specialistų, kurių paslaugos gana brangios.

„Mano manymu, šią paslaugą savivaldybei reikėtų finansuoti. Iš mūsų įmonės lėšų savanoriškai to nedarysim“, – sakė direktorius.

Miesto seniūnė Zita Pečiulienė patikino, kad laikrodį suremontuoti ketinama, tačiau šiuo metu tam lėšų nėra.  

Tuo tarpu tokio laikrodžio eksploatacija nepigi, vien naujas elementas atsieitų apie 200 eurų, o visas remontas – gerokai daugiau – gal net per tūkstantį.

Ukmergiškių savotišku simboliu jau tapusį laikrodį miestui prieš 16 metų padovanojo ir prižiūrėjo draudimo bendrovė „Ergo Lietuva“, kurios biuras yra tame pačiame pastate.

Kartą laikrodis buvo keistas. Maždaug prieš šešerius metus, kaip spėta, į pastatą trenkus žaibui jis nepataisomai sugedo, bendrovė savo lėšomis tuomet nupirko naują.

Gal ketina laikrodžiu pasirūpinti ir dabar? „ERGO Insurance SE“ korporatyvinės komunikacijos direktorė Baltijos šalyse Lina Jakučionienė  patikino, kad laikrodis padovanotas miestui, tad Ukmergė juo gali naudotis. Remontuoti laikrodžio bendrovė planų neturi. Sako – jei jis nebereikalingas, galėtų jį tiesiog nusikabinti ir išsivežti.

Kadangi laikrodžio eksploatacija nepigi, bendrovės komunikacijos direktorė pritaria, kad laikrodį greičiausiai galėtų perleisti savivaldybei ir juridiškai, tačiau tokio prašymo lig šiol niekada negavo. 

Vilma NEMUNAITIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų