Pratybos „Žvalgo pėda 2015“ vyks ir Ukmergėje

Raimondo Kuliavo nuotr. Rajone – karių žvalgytuvės. Raimondo Kuliavo nuotr. Rajone – karių žvalgytuvės.

Rug­pjū­čio 31 d. pra­si­dės 5 pa­ras truk­sian­čios Sau­su­mos pa­jė­gų ka­ri­nių vie­ne­tų žval­gy­bos pa­da­li­nių ko­lek­ty­vi­nių įgū­džių pra­ty­bos „Žval­go pė­da 2015“.

Lie­tu­vos ka­riuo­me­nės Sau­su­mos pa­jė­gų Juo­zo Luk­šos mo­ky­mo cen­tro or­ga­ni­zuo­ja­mos pra­ty­bos vyks Jo­na­vos mies­te, Gai­žiū­nų po­li­go­ne, Jo­na­vos, Kai­šia­do­rių, Kė­dai­nių ir Uk­mer­gės ra­jo­nuo­se.

Pra­ty­bo­se da­ly­vaus žval­gai iš Mo­to­ri­zuo­to­sios pės­ti­nin­kų bri­ga­dos „Ge­le­ži­nis Vil­kas“, Ka­ra­liaus Min­dau­go hu­sa­rų ba­ta­lio­no, Di­džio­sios ku­ni­gaikš­tie­nės Bi­ru­tės ulo­nų ba­ta­lio­no, Lie­tu­vos di­džio­jo ku­ni­gaikš­čio Bu­ti­gei­džio dra­gū­nų ba­ta­lio­no, Lie­tu­vos di­džio­jo ku­ni­gaikš­čio Ge­di­mi­no šta­bo ba­ta­lio­no ir Juo­zo Vit­kaus in­ži­ne­ri­jos ba­ta­lio­no, taip pat žval­gai iš Kraš­to ap­sau­gos sa­va­no­rių pa­jė­gų rink­ti­nių. Pra­ty­bo­se da­ly­vau­ja apie 200 ka­rių iš Sau­su­mos pa­jė­gų pa­da­li­nių.

Tai – pir­mos to­kio po­bū­džio tik Sau­su­mos pa­jė­gų žval­gy­bos pa­da­li­niams or­ga­ni­zuo­ja­mos pra­ty­bos. Iki šiol žval­gai in­di­vi­du­a­lius įgū­džius at­nau­jin­da­vo da­ly­vau­da­mi kas­me­ti­nė­se pra­ty­bo­se „Žval­go akis“. At­ei­ty­je nu­ma­ty­ta or­ga­ni­zuo­ti kas­me­ti­nes žval­gy­bos pa­da­li­nių ver­ti­ni­mo pra­ty­bas, ku­rio­se bū­tų įver­ti­na­mi žval­gų in­di­vi­du­a­lūs ir ko­lek­ty­vi­niai įgū­džiai.

Šių pra­ty­bų me­tu žval­gai gi­lins sa­vo įgū­džius vyk­dy­ti mo­bi­lios žval­gy­bos už­duo­tis sky­riaus su­dė­ty­je. Ka­riai da­lin­sis Lie­tu­vo­je bei už­sie­ny­je įgy­to­mis ži­nio­mis, taip pat tarp­tau­ti­nių mi­si­jų me­tu su­kaup­ta pa­tir­ti­mi.

Jo­na­vos, Kai­šia­do­rių, Kė­dai­nių ir Uk­mer­gės ra­jo­nų gy­ven­to­jai per­spė­ja­mi, kad ne­di­de­lės Lie­tu­vos ka­riuo­me­nės žval­gy­bos gru­pės die­nos me­tu veiks mies­te ir gy­ven­vie­tė­se, bet dėl jų spe­ci­fi­nių už­duo­čių po­bū­džio ne­pa­to­gu­mų gy­ven­to­jams kil­ti ne­tu­rė­tų. Vie­ti­nė val­džia ir po­li­ci­ja apie pra­ty­bas yra in­for­muo­ta.

Šią in­for­ma­ci­ją pa­tei­kė vie­šų­jų ry­šių vyr. spe­cia­lis­to virš. Gin­tau­tas Mau­ri­cas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų