Ukmergėje vyks lig šiol neregėto masto pratybos

MPB „Geležinis Vilkas“ archyvo nuotr. Panašūs vaizdai kitą savaitę bus matomi ir Ukmergėje. MPB „Geležinis Vilkas“ archyvo nuotr. Panašūs vaizdai kitą savaitę bus matomi ir Ukmergėje.

Kitą savaitę mieste išvydę šimtus ginkluotų kareivių ukmergiškiai raginami neišsigąsti – laimei, tai bus ne karas, o pratybos. Tiesa, Ukmergėje – lig šiol neregėtos, jų veiksmas numatomas tiesiog gatvėse. 

Ukmergės mieste ir jo prieigose MPB „Geležinis Vilkas“ organizuojamos lauko taktinės pratybos „Aršus vilkas 2015“ vyks gruodžio 7–11 dienomis.

Jų metu Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono pagrindu sudaryta Greitojo reagavimo pajėgų batalionų kovinė grupė kartu su MPB „Geležinis Vilkas“ ir kitų Lietuvos kariuomenės vienetų padaliniais treniruosis reaguoti į hibridinio karo grėsmes. Pratybose dalyvaus apie 650 karių.

Gyventojai įspėjami, jog įvairiose miesto vietose treniruosis ginkluoti kariai, važinės šarvuočiai M113, kariniai visureigiai ir sunkvežimiai, mieste patruliuos pėstininkai, bus naudojamos garsinės ir dūminės imitacijos priemonės.

Intensyvesni mokomieji veiksmai vyks šiaurinėje miesto pusėje. Pratybų organizatoriams talkins Lietuvos kariuomenės Karo policija ir Ukmergės policijos pareigūnai.

Iš Ruklos Lietuvos didžiojo kunigaikščio  Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono į Ukmergę minėtomis dienomis judės karinių transporto priemonių kolona. Pasibaigus pratyboms, kariai tuo pačiu maršrutu grįš į nuolatinę dislokacijos vietą Rukloje.

Kariai prašo ukmergiškius būti atidžius ir paisyti apribojimų pratybų vietose.

 Skelbiama, kad pagrindiniai šių pratybų tikslai: treniruoti  bataliono kovinės grupės vienetus reaguoti į vietinio pobūdžio ginkluotus incidentus. Kariai treniruosis atlikti objekto puolimo, saugumo ir stabilizavimo operacijas apgyvendintoje vietovėje,  kariai bendradarbiaus su vietine ekstremalių situacijų valdymo grupe ir Vidaus reikalų ministerijos institucijomis.

Batalionų kovinės grupės (BKG) – tai kovinėms užduotims vykdyti suformuoti bataliono dydžio kariniai vienetai, savo sudėtyje turintys manevrinius ir žvalgybos vienetus, ugnies paramos, kovinio aprūpinimo, oro gynybos, inžinerinius bei kitus pajėgumus.

Nuo praėjusių metų budinčias Greitojo reagavimo pajėgas sudaro dvi BKG, Karinių oro pajėgų, Specialiųjų pajėgų ir logistinės paramos elementai. Vienos grupės pagrindą sudaro Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotasis pėstininkų batalionas, kitos – Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalionas.

Ukmergės rajono savivaldybės Aplinkosaugos ir viešosios tvarkos skyriaus vyresnysis specialistas Valdas Rabazauskas pasakojo,  kad pratybose dalyvaus ir mūsų rajono ugniagesiai gelbėtojai, policijos pareigūnai, medikai. Kartu savo pratybas atliks ekstremalių situacijų operacijų centras.

Pasak V. Rabazausko, artimiausiomis dienomis bus siekiama kuo plačiau paskleisti žinią apie numatomas tokio didelio masto pratybas Ukmergėje, kad žmonės apie tai žinotų, neišsigąstų, nepanikuotų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų