Gandras Gandras

Pra­si­dė­jus šal­čiams į bė­dą pa­puo­la su sa­vo gen­tai­niais į šil­tuo­sius kraš­tus ne­iš­skri­dę spar­nuo­čiai.

Ant­ra­die­nį į re­dak­ci­ją pa­skam­bi­nu­si uk­mer­giš­kė Vi­da pa­sa­ko­jo jau ke­lias va­lan­das ste­bin­ti Žie­do gat­vė­je ant dau­gia­bu­čio na­mo sto­go sto­vin­tį gan­drą. Varg­še­lis ne­ju­dė­da­mas sto­vi tai ant vie­nos, tai ant ki­tos ko­jos.

Mo­te­ris tei­ra­vo­si, kur reik­tų kreip­tis to­kiu at­ve­ju, kas tu­rė­tų at­vyk­ti į pa­gal­bą. 

Žmo­gaus pa­gal­bos ir glo­bos rei­kia li­go­tiems, su­žeis­tiems, pa­lie­gu­siems paukš­čiams. Ra­dę ar pa­ste­bė­ję to­kį paukš­tį ar lau­ki­nį gy­vū­ną, žmo­nės tu­rė­tų pa­skam­bin­ti ben­druo­ju pa­gal­bos te­le­fo­nu 112.

Taip tvir­ti­no Kau­ne įsi­kū­ru­sios Gy­vū­nų glo­bė­jų aso­cia­ci­jos spe­cia­lis­tas Ge­di­mi­nas Liu­bi­nas.

Su šia aso­cia­ci­ja Ap­lin­kos mi­nis­te­ri­ja su­da­rė su­tar­tį, kad ji vyk­dy­tų lau­ki­nių paukš­čių ir gy­vū­nų glo­bos prie­mo­nes.

Ben­dro­jo pa­gal­bos cen­tro ope­ra­to­riai in­for­ma­ci­ją tu­rė­tų per­duo­ti Gy­vū­nų glo­bė­jų aso­cia­ci­jai.

Taip pat ga­li­ma skam­bin­ti tie­sio­giai tel. 8 686 44828, 8 655 70058.

Tie­sa, pa­šne­ko­vas pa­ti­ki­no, kad ga­vus sig­na­lą jie vi­sa­da ti­ki­si ben­dra­dar­bia­vi­mo su gy­vū­ną ra­du­siu žmo­gu­mi. 

„Pra­šo­me, kad žmo­gus pri­ei­tų prie paukš­čio, už­mes­tų ko­kį au­di­nį ir paukš­tį pa­gau­tų – pa­pras­tai su­ša­lę spar­nuo­čiai bū­na ne­jud­rūs ir tai pa­da­ry­ti nė­ra sun­ku“, – pa­sa­ko­jo aso­cia­ci­jos dar­buo­to­jas. Pa­žy­mė­jo: yra bu­vę, kai nu­va­žiuo­ja nu­ro­dy­tu ad­re­su pas su­žeis­tą paukš­tį, o jo jau ne­bė­ra. Pra­ne­šė­jas sa­ko, jog ką tik bu­vo...

Iš kar­to jų tar­ny­ba vyks­ta, jei gau­na­mas pra­ne­ši­mas, kad spar­nuo­tis ar lau­ki­nis gy­vū­nas su­žeis­tas ar, pa­vyz­džiui, įša­lęs le­de.

Ka­dan­gi šios žie­mos pra­džia bu­vo la­bai šil­ta, daug pra­ne­ši­mų kol kas ne­gau­ta. Jie tu­rė­tų pa­si­pil­ti per šal­čius.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų