Spausdinti šį puslapį

Pakvietė atrasti naujų pomėgių

Autorės nuotr. Sveikina mokyklos direktorius Jonas Cesevičius. Autorės nuotr. Sveikina mokyklos direktorius Jonas Cesevičius.

Technologijų ir verslo mokykla, kviesdama ukmergiškius ir svečius geriau ją pažinti, organizuoja netradicinius renginius. Vienas tokių – „Aš einu ten, kur man įdomu“, kuriame save įdomiai pristatė ir kitos rajono organizacijos.

Renginį organizatoriai sako skyrę visoms amžiaus grupėms – nuo darželinukų ligi senjorų. Pasidairyti ir sužinoti čia galėjo visi, mat nestigo pačių įvairiausių įdomybių. Pasak Technologijų ir verslo mokyklos direktoriaus pavaduotojo ugdymui Rimanto Jankūno, šitaip siekiama supažindinti su skirtingomis veiklomis ir padėti atrasti kiekvienam patinkančią. O galbūt – ir pasirinkti naujus pomėgius, kryptį, profesiją. Savirealizacija, tikslo siekimas – taip ir įvardyta renginio tema.

Jį pradėdamas, pavaduotojas pasveikino susirinkusiuosius, tarp kurių – mūsų ir kitų rajonų mokyklų mokiniai, pedagogai, socialinių paslaugų įstaigų, „Bočių“ organizacijos nariai, kiti dalyviai. Taip pat savo sveikinimais renginį atidarė mokyklos direktorius Jonas Cesevičius, rajono meras Rolandas Janickas, Seimo narys Arūnas Dudėnas.

Užimtos įvairiomis veiklomis buvo mokyklos visos erdvės – salės, kabinetai, fojė, kiemai. Su savo prisistatymo stendais bei įranga įsikūrė svečiai iš Kauno technologijos universiteto, kitų aukštųjų mokyklų, Ukmergės įstaigos, skautai, sportininkai, muziejininkai.

Tiems, kurie svarsto apie profesiją, darbą, buvo skirta Karjeros planavimo erdvė. Joje – pašnekesiai apie motyvaciją, lyderystę. Buvo galima sužinoti, kaip parašyti CV, tinkamai pasirengti darbo pokalbiui.

Sulaukta ypatingų svečių – Afganistane tarnavusių lietuvių. Kariai Šarūnas ir Jonas atvyko neformalaus švietimo organizatorės Dovilės Janulienės kvietimu. Jie skaitė pranešimus apie patriotiškumą, pilietiškumą.

Daugelį sudomino Robotikos akademijos atstovų pasakojimai apie robotukus, technologijų taikymą medicinoje, kitas įdomybes. Viešnios iš Utenos kolegijos dalijosi grožio paslaptimis, buvo galima išmėginti masažo malonumus.

Siūlytos ir galimybės pasidarbuoti mokyklos medžio, metalo dirbtuvėse, sudalyvauti siuvimo pamokose, pasimokyti gaminti papuošalus iš vilnos. Elektros laboratorijoje buvo galima susiremontuoti savo buitinį prietaisą, o susidomėjusiesiems remonto pradžiamoksliu – pabandyti tapetuoti, dažyti.

Istorijos erdve tapusioje įstaigos aktų salėje eksponuotos senosios Ukmergės fotografijos, rodyti prezidento Antano Smetonos dvaro vaizdai. Pažinti savo kraštą bei įsigyti su juo susijusių gardžių bei kitokių suvenyrų kvietė Turizmo ir verslo informacijos centras.

Renginio dalyviai taip pat galėjo pasitikrinti, ar moka Kelių eismo taisykles, pažaisti stalo žaidimus, netgi pasidaryti laikiną tatuiruotę. Norintieji apžiūrėti tikrą laivą lankėsi jūrų skautų stovykloje.

Visi kviesti pasigardžiuoti sriuba, virta ant laužo, ir bendrai keptu šakočiu. O kad dar labiau sušiltų, raginti sudalyvauti įvairiose sporto komplekse vykusiose sportinėse varžybose ar treniruotėse.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)