Spausdinti šį puslapį

Sankryžoje formuoja žiedą

Deltuvos–Žiedo gatvių sankryža taps saugesnė. Gedimino Nemunaičio nuotr. Deltuvos–Žiedo gatvių sankryža taps saugesnė. Gedimino Nemunaičio nuotr.

„Kiek dar šioje sankryžoje bus daužomos mašinos? Kada pagaliau bus imtasi priemonių“, – praėjusios savaitės pradžioje kalbėjo į redakciją paskambinęs ukmergiškis. Sakė stovintis Žiedo ir Deltuvos gatvių sankryžoje ir matantis eilinį kartą čia susidūrusius automobilius.

Laimei, aukų tąsyk nebuvo – aplamdytos tik transporto priemonės.

O jau po kelių dienų, penktadienį, sankryžoje prasidėjo ilgai laukti darbai.

Rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Gediminas Narbutas patvirtino, kad pradėta rengti laikinoji žiedinė sankryža. Darbus norima atlikti iki Miesto šventės.

Pasak vedėjo, įrengti laikinąją sankryžą gal net dešimt kartų pigiau nei nuolatinę. Čia bus naudojami plastikiniai segmentai, o ne betoniniai bordiūrai. Panašios sankryžos gali tarnauti kelerius metus, kol pradedami rimtesni darbai.

„Ukmergės žiniose“ jau rašėme apie tai, kad Deltuvos ir Žiedo gatvių sankirtoje pagaliau imtasi įgyvendinti saugumo priemones.

Savivaldybės samdyti specialistai pernai atliko auditą ir pasiūlė įrengti šioje vietoje žiedinę sankryžą.

Prieš daug metų bandyta čia drausminti vairuotojus kelių eismo ženklais bei kalneliais. Tačiau to akivaizdžiai nepakako – viena po kitos čia kildavo eismo avarijos, kuriose susiduria du, trys ar net daugiau automobilių.

Žiedo gatvė yra gerokai platesnė už Deltuvos. Ji – keturių eismo juostų, turi lėtėjimo ir greitėjimo juostas. Vairuotojams susidaro vaizdas, kad ji yra pagrindinė, bet pagrindinė yra siauresnioji – dviejų eismo juostų Deltuvos gatvė.

Kai šia tema „Ukmergės žinios“ domėjosi maždaug prieš pusmetį, rajono meras R. Janickas svarstė, jog įrengus laikiną žiedą, kitais metais galima bus parengti projektą stacionariai žiedinei sankryžai. Pasak jo, jei viskas eisis, kaip planuojama, „tikroji“ žiedinė sankryža Deltuvos–Žiedo gatvių sankryžoje turėtų atsirasti 2017 metais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)