Spausdinti šį puslapį

Projektus pristatys ir visuomenei

Nuo Pilies parko atsiverianti panorama. Gedimino Nemunaičio nuotr. Nuo Pilies parko atsiverianti panorama. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Po to, kai „Ukmergės žiniose“ skelbėme apie Ukmergės miesto erdvių projektus, į redakciją paskambino ne vienas ukmergiškis, norėjęs daugiau apie tai sužinoti, ir teiravosi, kur galima pamatyti maketus.

Į redakciją paskambinusi Regina Andrulienė – garbaus amžiaus ukmergiškė  pasidalino ir prisiminimais.  Prisimena, kad maža būdama nešdavo savo tėčiui, dirbusiam šalia savivaldybės veikusioje gaisrinėje, pietus. Miesto centro erdvės – jos vaikystės takeliai. Pritaria, kad atėjo laikas jų pokyčiams.

Moteris mano, kad Pilies parke prie vaikų žaidimų aikštelės derėtų angelo globėjo skulptūra. Nuostabu būtų įgyvendinti ir grandiozinį projektą, apie kokį dar prieškariu svarstyta, – tiltą, jungiantį Pilies parką ir piliakalnį...

Rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyr. specialistas Kęstutis Sabaliauskas paaiškino, kad visuomenei maketai tikrai bus pristatyti. Tačiau truputį vėliau.

Panevėžio bendrovės „Panprojektas“ atstovai Ukmergės savivaldybės specialistams jau pristatė parengtą Kęstučio aikštės, Draugystės skvero ir Pilies parko su prieigomis rekonstravimo projektą.

Tačiau trys siūlomi variantai – dar tik pirminiai.

„Turime limituotą biudžetą, tad išsakėme projektuotojams savo pastabas, kokių sumanymų reiktų atsisakyti“, – pasakojo K. Sabaliauskas.

Kęstučio aikštės, Draugystės skvero bei Pilies parko su prieigomis sutvarkymas bus finansuojamas tikslinėms teritorijoms iš ES paramos skirtų lėšų. Tarp 23 tikslinėmis teritorijomis įvardintų savivaldybių – ir Ukmergė, kuriai numatyta iš viso skirti 8,6 mln. eurų.

Numatomo projekto suma neturėtų viršyti 2 mln. 315 tūkst. Eur. Iki birželio pabaigos „Panprojektas“ turėtų pateikti tris projektinius pasiūlymus, kuriuose išliktų aukšta kokybė, tačiau įgyvendinimo kaina neviršytų minėtos sumos.

Šie pasiūlymai dar bus derinami su Kultūros paveldo departamento specialistais. O jau po to pristatomi visuomenei.

Pasak K. Sabaliausko, tikėtina, kad realūs darbai miesto centre galėtų prasidėti jau kitąmet.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)