Spausdinti šį puslapį

Ukmergėje vėtra laužė medžius

Daug žalos vėtra pridarė kapinėse. Gedimino Nemunaičio nuotr. Daug žalos vėtra pridarė kapinėse. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Šis savaitgalis ukmergiškius pasitiko medžių šakų pilnomis miesto gatvėmis. Ir ne tik šakų. Vėjo gūsiai mieste su šaknimis išrovė ne vieną didžiulį medį.

Ypač baisiai šeštadienio rytą atrodė Ukmergėje esančios Vaižganto kapinės. Čia ant žemės riogsojo ir šakos, ir išvartyti gėlių krepšeliai.

Kai kas patyrė ir nuostolių – nulūžus senam kapinių klevui, apgadintos ir paminklų tvorelės, ir patys paminklai.

Didžiulės medžių šakos šeštadienio rytą klojo Bažnyčios, S. Daukanto, J. Biliūno ir kitas miesto gatves.

Šlaitų gatvėje į daržą įvirto šimtametė liepa. Nukentėjo Ukmergės piliakalnio klevai.

Būta ir apgadintų stogų, šiltnamių.

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė mano, kad palyginus su kitomis šalies vietovėmis Ukmergė nuo vėtros labai smarkiai nenukentėjo.

Bene daugiausia kliuvo Vaižganto kapinėms. Pirmadienį jose buvo tvarkomos šakos ir medžiai. „Ko nepajėgs pagal viešųjų darbų programą dirbantys žmonės, kviesime įmones“, – pasakojo seniūnė.

Ukmergiškiams ji priminė, kad savo turtą reiktų drausti. Juk tai – gamtos stichija, ir nuostolius atlygintų draudėjai.

Dėl siautusio škvalo šeštadienio rytą Lietuvos elektros tiekimas buvo sutrikęs maždaug 60 tūkst. vartotojų. Apie tai pranešė dujų ir elektros skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

Fiksuoti elektros skirstymo ir perdavimo tinklų gedimai. Juos daugiausia lėmė gūsingo vėjo nutrauktos oro linijos, ant jų virtę medžiai ar šakos.

Penktadienio vakarą gamtos stichija daugiausia žalos padarė Alytaus, Kauno, Vilniaus, Panevėžio ir Utenos regionams. Naktį į šeštadienį vėtra pasislinko link Klaipėdos ir Šiaulių.

ESO skelbia, kad Kauno regione elektros tiekimas buvo sutrikdytas 20 tūkst. klientų, Klaipėdos regione – 10 tūkst. klientų. Vilniaus regione be elektros buvo likę 6,4 tūkst., Utenos regione – 4,6 tūkst., Šiaulių ir Panevėžio regionuose – po 3 tūkst. klientų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)