Vasara – gatvių tvarkymo metas

Mieste darbuojasi kelininkai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Mieste darbuojasi kelininkai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Mieste ir rajono seniūnijose šiuo metu atliekami kelių ir gatvių tvarkymo darbai. Daugiausia kantrybės jie pareikalauja iš vairuotojų, kuriems tenka taikytis ir prie dirbančios technikos, ir prie išraustų duobių.

Savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialistas Vygintas Dubauskas pasakojo, jog į vykdomus darbus įeina asfaltbetonio duobių, žvyrduobių taisymas, kelių ir gatvių su žvyro danga greideriavimas, gatvių ženklinimas. Darbus atlieka įmonės „Ukmergės versmė“ ir „Ukmergės keliai“. 

„Tvarkoma mieste ir visose seniūnijose. Kuriose gatvėse ir kokie darbai būtini, seniūnai tariasi su rangovais“, – sakė pašnekovas.

Gatves, anot jo, taip pat reikėjo iš naujo ženklinti. „Nemažai gatvių mieste neseniai jau buvo paženklintos. Pėsčiųjų perėjos vienose iš pagrindinių – Kauno, Vytauto gatvėse pažymėtos šaltu plastiku – šitaip turėtų išsilaikyti ilgiau. Bet ir su dažais žymima, tik tada laikos ne ilgiau kaip metus, reikia nuolat atnaujinti“, – pridūrė V. Dubauskas.

Teigia, jog stengtasi paženklinti gatves iki birželio. Tuo metu duobės bus taisomos ir kiti darbai truks iki rugpjūčio. 

„Gatves tvarkantys darbuotojai apsirūpinę medžiagom, technika – darbai vykdomi sklandžiai. Tačiau viskas priklauso ir nuo orų: kai lietus, dirbti negali“, – sako specialistas.

Tuomet atsargiausiems reikia būti vairuotojams, stengiantis apsaugoti savo transporto priemones. Stebimasi, kodėl šiomis dienomis miestas „nusėtas“ išraustomis ir paliktomis asfalto duobėmis. Vis dėlto pašnekovas tikina, kad jokių panašių skundų esą netenka girdėti.  

Viliamasi, jog pavyks sutvarkyti kuo daugiau rūpesčių vairuotojams keliančių ruožų problemiškiausiose gatvėse. Tokiomis V. Dubauskas vadina Draugystės, Šviesos gatves. 

Rajono kelių ir gatvių priežiūros darbai atliekami kiekvienais metais. Šiemet, jo teigimu, greideriavimui, duobių tvarkymui skirta apie 295 000 Eur, gatvių ženklinimui – apie 21 700 Eur. 

Pašnekovas taip pat priminė, jog apie porą metų truks balandį pradėti Veterinarijos gatvės rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu tai vienintelė gatvė Ukmergėje, kuri tvarkoma iš pagrindų. Tam skirta apie pusantro milijono eurų iš Kelių priežiūros ir plėtros programos bei savivaldybės biudžeto lėšų. Rekonstrukcijos darbus atlieka „Ukmergės keliai“, talkinami kolegų iš Panevėžio.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+9 # Vacys 2016-06-22 20:16
Idomu kada vytauto g ties 1 sviesoforu tuos kalnus nugrems? Galima d.p. ratus islausti.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų