Ugniagesiai gelbėtojai linki Jonines švęsti saugiai

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ugniagesiai gelbėtojai su nerimu laukia ilgojo Joninių savaitgalio, kurio metu vyks daug šventinių renginių. Deja, kaip rodo statistika, laisvadieniais, o ypač švenčių dienomis, padaugėja gaisrų ir kitų skaudžių nelaimių.

Vien neatsargus žmogaus elgesys su ugnimi šiemet sukėlė net 1651 gaisrą ir jau nusinešė 15 žmonių gyvybes. Joninių šventės atributas laužas gali tapti ne tik smagia pramoga ar jaukiu iškylos simboliu, bet ir nelaimės priežastimi.

Tam, kad šventinės Joninių nuotaikos neužtemdytų nelaimės dūmai, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas ragina žmones būti budrius, o laužus kurti laikantis taisyklių.

Kurdami laužą gyvenamojoje vietovėje, prisiminkite, kad tai leidžiama daryti ne arčiau kaip 30 m nuo statinių. Poilsiavietėje laužavietės paprastai būna atskirtos akmenimis, plytomis, apsaugine žemės juosta.

Jei nerandate laužavietės, ugnį reiktų kurti atokiau nuo medžių, atkreipiant dėmesį į dirvožemį – išdžiūvusios durpės gali greitai užsiliepsnoti, o rengti laužavietę ant samanų ar gadinti miško paklotę iš viso yra draudžiama. Taip pat draudžiama besikūrenančias laužavietes palikti be priežiūros, o baigus kūrenti laužą ugniavietę būtina užgesinti apipilant žarijas vandeniu, smėliu ar žemėmis.

Šį savaitgalį sinoptikai prognozuoja  karštus orus. Vien per šį dar nesibaigusį birželio mėnesį ugniagesiai jau ištraukė 16 nuskendusių žmonių. Beje, skenduolių skaičius yra dar didesnis, nes, be ugniagesių, skenduolius ištraukia gelbėjimo stočių gelbėtojai, policininkai, gyventojai.

Kad šios gražios šventės neaptemdytų skaudžios nelaimės, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas įspėja ir prašo gyventojų nesimaudyti nežinomose, nuošaliose vietose, ypač išgėrus alkoholinių gėrimų. Perkaitus saulėje, nešokti staiga į vandenį. Taip pat nepalikite be priežiūros mažamečių vaikų, atsargiai elkitės su ugnimi, nerūkykite lovose. Kartu primename: prieš išvykdami iš namų į šventinius renginius, nepamirškite išjungti iš elektros tinklo elektrinių prietaisų, patikrinkite, ar išjungtos dujos, taip pat būkite atidūs kelyje. O kilus gaisrui ar įvykus kitai nelaimei nedelsiant kvieskite ugniagesius gelbėtojus bendruoju pagalbos telefonu 112.

Tam, kad Joninių naktis taptų jauki ir nesukeltų jokio streso šventiniai fejerverkai praskaidrins nuotaiką! Žinoma, taip pat kaip atviros laužo ugnies, fejerverkų reikia saugotis. Tačiau laikantis tinkamo atstumo fejerverkų nėra ko bijoti. Įspūdingi ir dangų nušviečiantys fejerverkai atrodys tikrai įspūdingai, o tiems, kuriems nepavyks jų pamatyti, visada kviečiame atvykti ir į kitas miesto šventes, kuriose profesionalių fejerverkų bus gausu.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų