Iš bėdos gelbėjo katiną

Ugniagesiai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ugniagesiai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiams gelbėtojams praėjusi savaitė buvo palyginti rami. Sulaukta keturių pranešimų apie nelaimes. Viena iš jų – apie bėdon patekusį katiną.

Birželio 24 d. Pivonijos seniūnijoje Vaiteliškių kaime degė šiukšlių krūva.

Birželio 26 d. Šešuolių miestelyje degė 6 metrų aukščio šiaudų stirta. Tą pačią dieną Ukmergėje Anykščių gatvės 23 namo bute pradėjo kilti dūmai. Atvykus ugniagesiams paaiškėjo, kad ant dujinės viryklės pridegė ruošiamas maistas.

Birželio 25 d.  bendrasis pagalbos centras pranešė, jog Ukmergėje  Pašilės gatvėje bėdon pateko katinas – įlipo į aukštą medį ir nebeišlipa.

Ugniagesiai išvyko į Pašilę su autokopėčiomis ir nukėlė į aukštybes užsirioglinusį murklį.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pavaduotojas Dainius Vyšniauskas pasakojo, kad paprastai gelbėti į medžius užlipusių ir ten tupinčių katinų jie nevyksta.

Laikomasi nuostatos, jog katinas anksčiau ar vėliau iš medžio išsiropš pats.

Tačiau būna ir išskirtinių atvejų, pavyzdžiui, gyvūnas medyje užstringa arba  jei  tokios pagalbos prašo gyvūnų gelbėtojai.

Pasak pavaduotojo, matyt, šį kartą šeimininkai sugebėjo įtikinti bendrojo pagalbos centro dispečerius, kad situacija rimta, ir šie apie įvykį informavo Ukmergės gelbėtojus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

+1 # ggg 2016-06-30 20:05
zmonem padetu,pensininkam vaistu nupirktu, uz tiek,kiek istaske vopse is durnumo, mokesciu moketoju pinigu gelbedami katina! absurdas!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų