Šuniukus išmetė į šiukšlių konteinerį

Su savo augintiniais tinkamai elgiasi ne visi šeimininkai. Su savo augintiniais tinkamai elgiasi ne visi šeimininkai.

Keturis savo augintinės ką tik atvestus naujagimius šuniukus šeimininkas... išmetė į šiukšlių konteinerį. Vienas rastas nebegyvas, dar dviejų išgelbėti nepavyko. Vyras už žiaurų elgesį su gyvūnais baudžiamas nebe pirmą kartą.

Kraupus radinys konteineryje Deltuvos gatvėje prie 6 namo pirmadienio popietę buvo aptiktas atsitiktinai. „Šiukšles atnešusi gyventoja išgirdo cypiant, manė, kad kačiukas. Paskambino man, nes čia pat gyvenu, – pasakojo gyvūnų globos namų „Klajūnas“ vadovė Ilma Germanienė. – Nuėjom pažiūrėti, paprašėm pagalbos šalia namą renovuojančių darbininkų – jie pavertė konteinerį. Pradėjom verst maišus, šiukšles ir tarp lupenų, kiaušinių lukštų radom naujagimį šuniuką – net virkštelė nenuplėšta...“

Moteris paskambino į policiją. „Pareigūnai labai greitai sureagavo, atvažiavo per kelias minutes. Labai dėkui jiems“, – sakė ukmergiškė.

Konteineryje buvo rasti dar trys šuniukai, kurių vienas – nebegyvas... „Pasiklausinėjom gyventojų, gal matė, kieno kalytė laukias. Sužinojom. Čia viena asociali šeima gyvena, jie laiko kalytę ir dar kelis šunis“, – pasakojo ji. 

Vyras, anot pašnekovės, žinomas policijai, anksčiau jau baustas už žiaurų elgesį su gyvūnais. „Ir dabar pats prisipažino, kad šuniukus bandė skandinti, neišėjo, tai išmetė“, – šeimininko poelgiu baisėjosi I. Germanienė.

Policijos pareigūnai kalytę nuvežė pas veterinarą. Patikrinus paaiškėjo, kad ji iš tiesų ką tik pagimdžiusi. Vėliau buvo grąžinta šeimininkui. 

„Jai labai negerai: pienukas kaupias, gali būti uždegimų, kitų sveikatos problemų. Paimti šuns taip paprastai negalim – nei mes, nei policija neturim įgaliojimų, reikalingas prokuroro potvarkis. Darysiu viską, kad tas asmuo atsakytų už savo elgesį ir būtų nubaustas“, – antradienį kalbėjo „Klajūno“ vadovė.  

Po įvykio žmogus buvo porai parų uždarytas į areštinę, policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. 

„Šuniukus priglaudėm, bet dėl išgyvenimo neaišku... Maitinam dirbtiniu mišinuku. Vienas labai silpnas, kitam prasidėjo vidinis kraujavimas – iš gerklytės kraujas bėga... Viena kalytė gan stipri, energinga, ėda – nors ją gal išgelbėsim“, – vylėsi pašnekovė.

Trečiadienį ji pranešė apie liūdnas naujienas, tačiau pasidžiaugė turinti ir gerų žinių.

„Deja, gyvas liko tik vienas šunelis – ta pati balta guvi kalytė... Ir jos mamą vis dėlto pavyko atimti iš šeimininko – savo augintinę jis atidavė be jokių emocijų. Kalytė neprižiūrėta, vien kauliukai ir „skūra“. Atidavėm jai jos vaiką – mama verkė, kai abi susitiko, o sako, gyvūnai neverkia...“ – emocijų neslėpė moteris.

Abidvi savo namuose priglaudė viena iš „Klajūno“ savanorių. Anot pašnekovės, iš žiauriai su gyvūnais pasielgusio vyro bus bandoma atimti ir kitus jo šunis. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų