Spausdinti šį puslapį

Dalyvauja Dainų šventėje

Šią savaitę Vilniuje vyksta Lietuvos moksleivių dainų šventė „Tu mums viena“, kurioje dalyvauja ir gausus būrys ukmergiškių.

Šventės atidarymas įvyko trečiadienį, Valstybės – Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo – dieną. Vingio parke vykusioje Dainų dienoje moksleivių kolektyvai dainavo žinomiausias lietuvių kompozitorių dainas.

Atidarymo metu buvo įneštos Lietuvos, šventėje dalyvaujančių miestų ir miestelių vėliavos, tarp kurių – ir Ukmergės vėliava. Vienam iš skambėjusių kūrinių, kurį atliko tūkstančiai šventės dalyvių, dirigavo ir ukmergiškė muzikos mokytoja Jūratė Martinkutė.

Ukmergės krašto atlikėjus, kolektyvus, pedagogus į sostinę išlydėjo savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Dalė Steponavičienė ir vyr. specialistė Ingrida Krikštaponienė. Mūsų rajono delegacija į šventę išvyko praėjusį pirmadienį.  

Šventės programoje – Dainų ir Šokių dienos, Ansamblių vakaras, įvairūs seminarai, kiti renginiai.

Tai – jau 8-oji respublikinė moksleivių dainų šventė. Šiemet joje dalyvauja apie 20 tūkst. moksleivių.

Pagrindiniai šventės organizatoriai – Švietimo ir mokslo ministerija ir Nacionalinė Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykla.

Dainų šventė vadinama išskirtiniu Lietuvos kultūros reiškiniu, ji 2003 m. UNESCO pripažinta pasaulio žodinio ir nematerialaus kultūros paveldo vertybe. Tai daugiausia dalyvių pritraukiantis šalies kultūrinis ir edukacinis renginys, kuriam ruošiamasi keletą metų.

Nuo 2007 m. Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Kultūros ministerija įgyvendina Dainų švenčių tradicijos tęstinumo programą. 2007 m. patvirtintas Lietuvos Respublikos Dainų švenčių įstatymas, kuriame reglamentuojamas dainų švenčių tradicijos išsaugojimas ir tęstinumo palaikymas.

Iš šio renginio mūsiškiai grįžta ateinantį pirmadienį.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)