Integrali pagalba Ukmergės rajone

Projekto vykdytojų ir paslaugų teikėjų komanda. Projekto vykdytojų ir paslaugų teikėjų komanda.

Nuo 2016 m. birželio 1 d. Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centras vykdo projektą „Integrali pagalba Ukmergės rajone“ (projekto kodas 08.4.1-ESFA-V-418-01-0007 ) ir teikia Ukmergės krašto žmonėms integralios pagalbos paslaugas kliento namuose.

Integrali pagalba – tai socialinių ir medicininių paslaugų teikimas vienu metu konkrečiam asmeniui. Centras turi Higienos pasą ir „Įstaigos asmens sveikatos priežiūros“ licenciją.

Kokie asmenys gauna integralias paslaugas? Tai neįgalūs, nesavarankiški ar iš dalies savarankiški asmenys, gyvenantys šeimose, ir vieniši ar gyvenantys šeimose senyvo amžiaus asmenys, kuriems nėra būtina institucinė socialinė globa.

Projekto vykdymo metu darbo dienomis komandai vadovauja vyr. socialinė darbuotoja Miglė Kačinskienė. Paslaugas namuose teikia slaugytoja Rima Larinienė, 6 slaugytojų padėjėjos ir 5 socialinio darbuotojo padėjėjos. 

Projekte dirbančios specialistės yra patyrusios, baigusios nustatytus mokymus, kurie suteikė žinių apie projekte teikiamas paslaugas, klientų ir darbuotojų tarpusavio santykius.

Svarbi darbo dalis yra konsultacijos, kurias teikia slaugytoja Rima Larinienė, paslaugų gavėjų artimiesiems. Ne paslaptis, kad sunkių ligonių slauga namuose yra labai sunkus darbas ir nėra plačiai aptarinėjamas bendruomenėje. Todėl mūsų darbuotojos pasirengusios kalbėtis apie tai su visais suinteresuotais asmenimis.

Šiuo metu integralios paslaugos teikiamos 20 asmenų. Pageidaujančių jas gauti yra daugiau, bet projekte dirbančių asmenų skaičius nulemia ir paslaugų gavėjų skaičių.

Mūsų darbuotojai keičia sauskelnes, gydo pragulas ir vykdo prevenciją, maudo ligonį, puoselėja asmens higieną, matuoja kraujo spaudimą, sugirdo vaistus, kviečia, esant reikalui, gydytoją. Teikia socialines paslaugas, t.y. tvarko namus, nuperka ir gamina maistą ir kt. Būna atvejų, kai mūsų prižiūrimi klientai ar jų artimieji pageidauja ir daugiau paslaugų. Tačiau mūsų darbas yra reglamentuotas ir konkrečiai nustatyta veikla kliento namuose. Tai mes parašome ir sutartyse su paslaugų gavėjais.

 Viešindami projektą, išleidome lankstinuką.

„Integrali pagalba kliento namuose – tai dabartinio gyvenimo būtinybė, – įsitikinusi Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro direktorė Sigita Bakanauskienė. – Džiaugiuosi, kad tai jau antras šio projekto etapas, kad turime patirties ir galime padėti žmonėms. Projektas planuojamas iki 2019 metų. Labai teigiamai šią mūsų veiklą vertina ir paslaugų gavėjai, ir Ukmergės rajono savivaldybės administracijos vadovai.

Jeigu tarp jūsų artimųjų yra asmenų, kuriems reikalinga integrali pagalba, konsultacija ir kitokia parama, prašome kreiptis į Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centrą tel. 8 340 51924.

Lina SUKACKIENĖ

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro administratorė, projekto vadovė

Užs. Nr. 655

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų