Spausdinti šį puslapį

Kol ieško pirkėjų, pastatuose siaučia vandalai

Apleistam mokyklos bendrabučiui ieškoma pirkėjų. Gedimino Nemunaičio nuotr. Apleistam mokyklos bendrabučiui ieškoma pirkėjų. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Kol savivaldybė ieško pirkėjų nebereikalingiems statiniams, juose šeimininkauja vandalai, o tuščiuose pastatuose mėtosi buteliai, nuorūkos ir šiukšlės.

Savivaldybės tarybos patvirtintame naujame viešojo aukciono būdu parduodamo turto sąraše – pats įvairiausias nekilnojamasis turtas. Tai – butai rajono seniūnijose, sandėliai, garažai, katilinės, ūkio, dirbtuvių pastatai, fermų griuvėsiai, grūdų sandėlių liekanos. 

Tarp objektų – ambulatorijos ir vaistinės pastatas Siesikuose, pirtys Lyduokiuose, Taujėnuose, Vidiškiuose, Tulpiakiemyje, neveikiančios pirties pastatas Rečionyse, Želvos pirtis, Rečionių parduotuvės pastatas.

Savivaldybė taip pat parduoda vaikų darželio Dainavoje pastatą, Rečionių vaikų darželį, kultūros namų pastatus Nuotekuose, Petronyse, Taujėnuose, Atkočiuose, Vidiškiuose. Siūloma įsigyti mokyklų pastatus Krikštėnuose, Lyduokiuose, Pageležių pradinio ugdymo skyriaus, pagrindinės mokyklos Žemaitkiemyje pastatus.

Ir dvarai, ir koplyčios...

Rajono savivaldybės nuosavybėn perduoti ir buvusio Lokinės dvaro sodybos fragmentai – oficina, svirnas, daržinė, tvartas, dvaro rūsio liekanos; Vaivadiškių buvusio dvaro sodybos fragmentai – dvaras, kalvė, svirnas.

Kitos aukcione parduodamos prekės – buvusi klebonija Šešuoliuose, Lyduokių seniūnijos Antakalnio I kaime esanti Poklevskių-Kozelų šeimos koplyčia-mauzoliejus, Vidiškių seniūnijos Bernotiškių koplyčios ir tvoros kompleksas.

...ir butai  

Mieste esantys objektai, kurie siūlomi aukcione, – savivaldybės butai Vytauto, Pivonijos, Pakalnės, Kalvių gatvėse, garažai, negyvenamos patalpos – mokykla Vilniaus gatvėje. Nurodytos pradinės butų pardavimo kainos gerokai skiriasi: 2900, 700 ar 200 eurų.

Būtina remontuoti

Viliamasi parduoti buvusios vaikų bibliotekos pastatą Vytauto gatvėje. Skelbiama, jog likutinė jo vertė yra 34180,54 Eur.

Tačiau, pasak savivaldybės Turto valdymo ir apskaitos skyriaus Turto ir įmonių valdymo poskyrio vedėjos Daivos Gladkauskienės, čia reikalai kol kas nejuda. „Viskas dar tik ruošiama dėl šio pastato pardavimo, tvarkomi žemės sklypo, kiti dokumentai. Daug visokių procedūrų, tačiau ne nuo mūsų vienų tai priklauso. Kol kas dėl galimo pirkimo neturim atsakymo“, – teigė ji. 

„Ukmergės žiniose“ jau rašėme, kad vaikų biblioteka išsikėlė į viešąją Vlado Šlaito biblioteką, nes pastatas buvo nesaugus darbuotojams ir lankytojams. Anot direktorės Rasos Griškevičienės, išlaikyti du pastatus mieste – sunku ir neūkiška. Reikėjo mokėti dvigubai už šilumos tiekimą, jos punktų eksploatavimą, interneto paslaugas abiejuose pastatuose.

Vaikų biblioteką, pasak direktorės, būtina remontuoti. Dėl tekančio per stogą vandens dalyje patalpų buvo išjungta elektra, gabalais krito tinkas nuo lubų, skeldėja pastato sienos ir kiemo tvora.

„Maža to, vidaus kiemelis paverstas lauko tualetu. Bibliotekininkės nuolat vaikydavo ne tik čia siautėjančius paauglius, bet ir „pritūpusius“ suaugusius praeivius. Po nakties rasdavo ir tuščių butelių, naudotų švirkštų, daugybę kartų dužo langų ir balkonų stiklai. Šoninėje verandėlėje, atplėšę užkaltą langą, naktimis įsikurdavo valkatos...“ – yra sakiusi direktorė.

Primena landynę 

Ne mažiau rūpesčių ir dėl kito mieste esančio statinio – Užupio pagrindinės mokyklos buvusio bendrabučio Linų gatvėje. Jis apleistas, niokojamas, o netvarka neduoda ramybės ir mokyklos bendruomenei, ir aplinkiniams gyventojams. 

„Prieš kurį laiką čia dar gyvendavo vaikai – iš kaimų mokytis atvykdavę mokiniai. Apsistodavo bendrabutyje, o savaitgaliais išvažiuodavo. Dabar jau niekas ten nebegyvena. Tačiau kita pastato pusė, ta, kurią matom pro savo namų langus, nusiaubta: išdaužyti, užkalti langai, prišiukšlinta. Kaip kokioj landynėj. Visur stiklų, popierių, cigarečių pakelių primėtyta“, – pasakojo bute šalia bendrabučio gyvenanti moteris.  

„Vakarais čia dažnai būna jaunimo, geria, rūko. Ir su automobiliais renkasi – dviem, trim mašinom atvažiuoja“, – sakė gyventoja. 

Retkarčiais čia pasitvarko seniūnijos atsiųsti darbininkai. „Pastatas negyvenamas, niekas jo neprižiūri, todėl jis ir apleistas, – sako seniūnė Zita Pečiulienė. – Kai kada apšienaujam žolę, šiukšles aprenkam – būna butelių, popierių primėtyta.“

Domina verslininkus

Skelbiama, jog aukcione parduodamo bendrabučio likutinė vertė – 31507,18 Eur. Turto ir įmonių valdymo poskyrio vedėja D. Gladkauskienė tikino, jog pasiūlymų dėl šio pastato jų skyriuje nesulaukta. „Jis yra mūsų parduodamų objektų sąraše, tačiau kol kas niekas nesikreipia“, – sakė vedėja. 

Tačiau, mūsų laikraščio žiniomis, susidomėjusiųjų vis dėlto yra. Apie pastatą teirautasi seniūnijoje, jis esą domina verslininkus. „Buvo atėję, klausė. Mano, kad jis yra geroje vietoje, tik, sako, reikėtų įdėti daug darbo“, – prasitarė seniūnė. 

Kam ir kodėl parūpo apleistas buvęs mokyklos bendrabutis, kol kas neatskleidžiama.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)