Domėtasi senu deguonies aparatu. Autorės nuotr. Domėtasi senu deguonies aparatu. Autorės nuotr.

Ukmergės priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje atidarytas visuomenės švietimo kabinetas. Jame laukiami ne tik norintieji daugiau sužinoti apie ugniagesių darbą, bet ir savanoriais ugniagesiais ketinantys tapti ukmergiškiai.

Naujasis kabinetas atidarytas ir simbolinė įkurtuvių juostelė perkirpta antradienį. Susirinkusiems darbuotojams ir svečiams Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Rimvydas Lukošius papasakojo, kaip buvo įgyvendinta šio kabineto idėja. Užsiminė, kad ji brandinta daug metų, o kabinetas suremontuotas ir įrengtas pačių ugniagesių gelbėtojų rūpesčiu. Už pagalbą viršininkas dėkojo savo vadovams Vilniaus apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje ir rajono savivaldybei.

Kolegas pasveikino Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Rimantas Steponavičius, sėkmingos veiklos linkėjo rajono meras Rolandas Janickas, savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas. 

Pasak R. Lukošiaus, naująjį visuomenės švietimo kabinetą galima vadinti ir istoriniu kampeliu. Mat jame pamatysi ir kone muziejiniais tapusių daiktų. Čia – apie 40 metų senumo deguonies aparatas, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gauti suvenyrai, per futbolo, krepšinio, kitas varžybas ugniagesių gelbėtojų laimėtos taurės, diplomai, kiti eksponatai.

Už pastangas įrengiant kabinetą viršininkas padėkojo kolegoms – tarnybos darbuotojams. Padėkas meras R. Janickas įteikė ugniagesiams gelbėtojams Audriui Alauniui, Valentui Bliukiui ir Ramūnui Stankevičiui. 

„Lauksime čia vaikų, jaunimo, savanorių, kad ateitų susipažinti su mūsų tarnybos ir šio pastato istorija, veikla, – kvietė R. Lukošius. – Parodysim turimą techniką ir kaip turi būti apsirengęs ugniagesys gelbėtojas.“

Viršininko pavaduotojas Dainius Vyšniauskas pasakojo, jog tarnyba bendradarbiauja su vaikų darželiais, mokyklomis. Įstaigoje neretai rengiami susitikimai, ekskursijos. „Norintieji visada priimami ir gali kreiptis. Kviečiame apžiūrėti automobilius, įrangą, rodoma filmukų apie priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbą, atsakysim į klausimus“, – sakė jis.

Ukmergės priešgaisrinė tarnyba šiemet švenčia 175 metų jubiliejų. Visuomenės švietimo kabineto atidarymas – viena iš progų, pažymint šią sukaktį.

Rašytiniuose šaltiniuose minima, jog Ukmergėje ugniagesių komanda veikė 1841 m. Ji, manoma, buvo įsikūrusi pačiame miesto centre, dabartinėje Pilies gatvėje.

1936 m. Ukmergė turėjo pirmąjį gaisrinį automobilį.

2000 m. vasarą Ukmergėje atidaryta nauja gaisrinė. Pradėti naudoti Europoje pagaminti gaisriniai automobiliai, moderni įranga.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų