Spausdinti šį puslapį

Lietus ir vėjas pridarė nuostolių

Lietus ir vėjas pridarė nuostolių. Gedimino Nemunaičio nuotr. Lietus ir vėjas pridarė nuostolių. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Šeštadienį praūžęs škvalas palietė ir Ukmergę. Kai kam jis pridarė nemenkų nuostolių.

Lietus su perkūnija ir žaibais Ukmergėje pavakary siautėjo apie pusvalandį. Kai kur soduose vėjo neatlaikė stogai, o ne viena gatvė mieste virto ežeru.

Nemalonių nuotykių patyrė ir parduotuvių darbuotojai bei pirkėjai. Jie internete publikavo nuotraukų, kuriose matyti, kaip vienoje iš „Norfos“ parduotuvių grindis apsėmė pro jas prasiveržęs ir net fontanais tryškęs vanduo.

Tuo metu vienos iš „Maximos“ parduotuvių, kurią irgi užliejo, pirkėjų buvo paprašyta palikti patalpas. Kol darbuotojos tvarkė parduotuvę, ji buvo uždaryta, o klientams teko laukti lauke.  

Tačiau, meteorologų teigimu, Ukmergės krašte šeštadienį nebūta rekordinio kritulių kiekio. „Palyginus pas mus dar nedaug jų iškrito. Užfiksuota tik 5 milimetrai. Tačiau lietaus debesys labiau miesto centru ir Užupyje praėjo, pro mūsų stotį – tik jų kraštas. Todėl stotyje užfiksuotas toks nedidelis kiekis, o kitur gal buvo daugiau“, – sakė Ukmergės meteorologijos stoties viršininkas Rimantas Benkauskas.

O tokie vėjai vasarą, anot jo, – visai įprastas reiškinys: „Vėjo sustiprėjimų ir staigių lietų bus daugiau. Juos lemia temperatūrų skirtumai, kurie būdingi šiuo metu. Toks stiprus vėjas šeštadienį kilo, nes susidūrė dvi – karšto ir šalto – oro masės.“

Viršininkas taip pat priminė, jog atnaujintas orų prognozių tinklalapis Meteo.lt, kuriame galima rasti daug informacijos apie Ukmergę. Ji taip pat nuolat atnaujinama.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)