Spausdinti šį puslapį

Šventojoje – gelbėjimo darbai

Ugniagesiai gelbėtojai „traukė“ skenduolį. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ugniagesiai gelbėtojai „traukė“ skenduolį. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Šiomis dienomis mieste, Šventosios upėje, galima stebėti kiek neįprastus vaizdus: ugniagesių atliekamus darbus. Tai – ne realus pavojus, o mokymai, kuriuose dalyvauja ugniagesiai.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pavaduotojas Dainius Vyšniauskas pasakojo, jog užsiėmimai vyks visą savaitę. Pirmadienio rytą jie prasidėjo nuo gelbėjimo darbų vandenyje, šalia pagrindinio miesto tilto. 

Mokymų metu imituota skenduolio paieška ir traukimas iš upės. „Užsiėmimai skirti išbandyti praktiškai, kas būtų daroma realiomis sąlygomis. Tokiais atvejais naudojami manekenai, kitos priemonės, atliekami tam tik pratimai“, – sako pavaduotojas. 

„Panašiems užsiėmimams reikia specialių sąlygų – tokių, kokių neturim priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje. Mokomės ne tik ant vandens. Mus sutinka priimti kai kurios Ukmergės įmonės – vykstam karpyti automobilių imituotos avarijos atvejais. Taip pat galim pasinaudoti teritorija, kurios nėra tarnyboje, dirbant su kvėpavimo aparatais: leidžia uždūminti ir „pašalinti“ pavojų“, – pasakojo jis. 

Šiuose gelbėjimo darbų vandenyje užsiėmimuose pakaitomis dalyvaus visos tarnybos ugniagesių gelbėtojų pamainos. Jų – keturios. 

Anot D. Vyšniausko, tokie mokymai organizuojami pagal sudarytą grafiką ir rengiami maždaug kas ketvirtį. 

Patys juose dalyvaujantys ugniagesiai, pirmadienį darbavęsi upėje, neslėpė sulaukiantys smalsių praeivių dėmesio. Kai kurie ne juokais nusigąsta, išvydę iš vandens traukiamą „skenduolį“.

Tuo metu mokymai, anot jų, kartais irgi gali baigtis ne visai linksmai. Kalbinti ugniagesiai prisiminė atvejų, kai tiesiai iš pratybų, gavus pranešimą apie nelaimę, teko skubėti į tikrus įvykius.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)