Spausdinti šį puslapį

Naujoje gatvėje – naujas asfaltas

Tvarkant Matininkų gatvę, finansiškai prisidėjo ir gyventojai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Tvarkant Matininkų gatvę, finansiškai prisidėjo ir gyventojai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Kapitališkai remontuojama netoli Pivonijos šilo esanti Matininkų gatvė. Vietoje žvyro dangos čia paklotas asfaltas. Finansuojant darbus, 20 procentų prisideda ir šios gatvės gyventojai.

Iš kelių ruožų susidedančioje gatvėje yra keliolika individualių namų. Pasak savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjo Gedimino Narbuto, ši gatvė tvarkoma pagal Ukmergės rajono savivaldybės vietinės reikšmės kelių (gatvių) kapitalo investicijų programą. Numatytų tvarkyti miesto seniūnijos pagalbinių (D kategorijos) gatvių su žvyro danga sąraše Matininkų gatvė – pirmoji.

Vedėjas pasakojo, jog kapitalinio remonto su projektavimu sutartis buvo sudaryta birželio 28 d. Darbų atlikimo terminas – 3 mėnesiai, rangovas – UAB „Ukmergės keliai“.

Bendra sutarties kaina 70 957,73 Eur su PVM, iš šios sumos projektavimui skirta 3993 Eur, darbams – 66 964,73 Eur.

Matininkų gatvės kapitaliniam remontui skirtos ne tik kelių priežiūros programos lėšos. Dalis jo apmokama gyventojų lėšomis. Anot G. Narbuto, gyventojai prisideda dvidešimčia darbų kainos procentų – 13 392,95 Eur.

Vedėjas taip pat pasakojo, jog minėta programa reglamentuoja statybos darbų eiliškumą ir jų nustatymo tvarką. „Pagal tą programos dalį, kurioje yra sąrašas su Matininkų ir kitomis gatvėmis, šiemet daugiau gatvių nebus remontuojama. Kitais metais bus tvarkomos kitos sąraše esančios gatvės“, – sakė jis.

Tarp jų pagal eiliškumą – Slėnio, Viržių, Lazdynų, Šaltalankių, Vienkiemio, Žemaičių, Topolių, kitos gatvės.

Šiemet iš tos pačios programos lėšų vienoje avaringiausių miesto vietų – Žiedo ir Deltuvos gatvių sankirtoje – buvo įrengta laikinoji žiedinė sankryža. Gatvė išasfaltuota, įrengtos saugumo priemonės.

Taip pat pagal programą dar šiemet laukia darbai Rečionyse. Čia bus asfaltuojamos V. Bergo, Laukų ir Lakštingalų gatvės. Šiuo metu, pasak pašnekovo, vykdomi rangos darbų viešieji pirkimai.

Vietinės reikšmės kelių (gatvių) kapitalo investicijų programą savivaldybės taryba patvirtino šių metų kovo 31 d. Programa reglamentuoja jų kapitalinio remonto, rekonstravimo, statybos darbų eiliškumą. Programą sudaro penkios dalys, kuriose – kaimo seniūnijų gyvenviečių, vietinių kelių, miesto seniūnijos pagrindinių, pagalbinių gatvių kapitalinio remonto, rekonstravimo, statybos darbai.

Taip pat programoje – darbai, susiję su pagrindiniais pėsčiųjų ir dviračių takais; saugaus eismo priemonių diegimas didesnio avaringumo vietose.

Visi juridiniai ir fiziniai asmenys gali teikti prašymus dėl savivaldybės vietinės reikšmės kelių (gatvių) kapitalinio remonto ar rekonstravimo. Tai padaryti galima iki einamųjų metų spalio 1 d. Vėliau pateikti prašymai nagrinėjami kitais ateinančiais metais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)