Spausdinti šį puslapį

Vilniaus gatvę „nusėjo“ salelės

Vairuotojai Vilniaus gatve turės važiuoti atidžiau. Gedimino Nemunaičio nuotr. Vairuotojai Vilniaus gatve turės važiuoti atidžiau. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Neseniai Vilniaus gatvėje įrengtos pėsčiųjų salelės sulaukė daug kritikos. Vairuotojai piktinasi, kad per Ukmergę važiuoti tampa nebepakenčiama. „Iš pradžių gatvėse pridėjo kalnelių, o dabar – jau ir salelių“, – kalbėjo nepatenkintas vairuotojas

Vilniaus gatvė yra valstybinės reikšmės krašto kelio Nr. 231 Vytinė–Vaitkuškis–Ukmergė tęsinys. Šio kelio valdytojas – Automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos.

Pagal projektą, kurį užsakė Automobilių kelių direkcija, VĮ „Vilniaus regiono keliai“ Vilniaus gatvėje įrengė 6 saleles.

Salelėmis vadinamos saugumo priemonės ties pėsčiųjų perėjomis gatvę susiaurins, nepalikdamos vietos vadinamajam „dvigubam lenkimui“.

„Vilniaus regiono kelių“ Ukmergės kelių tarnybos viršininkas Zigmantas Kupčinskas sakė, kad darbai jau beveik pabaigti – liko tik nudažyti perėjas.

Viršininkas ironizuoja: jei jau yra atsiliepimų, jei yra nepatenkintų vairuotojų – tikslas pasiektas. Esą nepatenkinti paprastai būna nedrausmingi, greitį viršyti mėgstantys vairuotojai.

O salelės būtent tam ir skirtos – drausminti lakstyti mėgstančius vairuotojus, sukeliančius pavojų pėstiesiems.

Ties perėja vienam automobiliui sustojus praleisti pėsčiųjų, kitas dažnai jį lenkdavo, nepastebėdamas per gatvę einančio žmogaus. Kadangi gatvė plati, tai padaryti nebuvo sudėtinga.

O kaipgi kitas Vilniaus gatvės skaudulys – remonto „išsiilgęs“ tiltas per Šventąją? Gal ir šis objektas pagaliau sulauks finansavimo?

Z. Kupčinskas sako, kad tokius siūlymus seniausiai yra pateikęs savo vadovybei. Tačiau kol kas planų finansuoti tilto kapitalinį remontą nenumatoma.  Kol kas tikimasi, kad bent jau bus atnaujinta asfalto danga.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)