Ukmergės Dukstynos pagrindinė mokykla turės naują modernų sporto aikštyną. Sportuoti jame galės ne tik mokyklos bendruomenė, o stebėti čia vykstančių varžybų bus kviečiami žiūrovai.

Darbai šalia mokyklos vyksta jau kuris laikas, juos atlieka UAB „Rolana“ iš Vilniaus. „Šiuo metu ruošiami pagrindai. Nesvarbu, koks oras, – darbininkai ten ištisai triūsia“, – pasakojo mokyklos direktorė Daiva Liumparienė.

„Mums dėl to nepatogumų nėra, nes lauke jau ir taip šalta – sportuojam salėj. Statybininkai mums netrukdo, jie labai tvarkingai apsitvėrę, o vaikus įspėjom, kad ten eiti nėra ko“, – sakė ji.

Anot direktorės, tai bus šiuolaikinis stadionas su dirbtine danga, keturiais bėgimo takais, trimis aikštelėmis. Viena jų skirta futbolui, kita krepšiniui, dar viena, pasak pašnekovės, – tinkliniui, kvadratui, kitiems sportiniams žaidimams. Numatyta įrengti naujus išėjimo takus, apšvietimą. Bus pritaikytos kilnojamosios kėdės šimtui žiūrovų.

D. Liumparienė sako, jog stadionu naudotis galės ne tik mokyklos mokiniai ir darbuotojai: „Stadionas skirtas mokyklos reikmėms ir aktyviam judėjimui, tačiau galės ateiti ir tie, kurie mėgsta sportuoti. Netgi specialiai numatyti įėjimai. Tikimės, kad žmonės čia elgsis tvarkingai. Tuo labiau kad čia yra ir treniruokliai, už kuriuos labai dėkojam seniūnijai. Jais mielai naudojasi mūsų mokyklos vaikai ir kiti ukmergiškiai.“

Darbai stadione buvo pradėti spalio pradžioje. Viliamasi, kad iki galo sutvarkytas naujas aikštynas mokinius pasitiks jau nuo kitų mokslo metų.

Už darbų priežiūrą atsakinga rajono savivaldybė. Jų atlikimo terminas, pasak Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjo Gedimino Narbuto, – 18 mėn. nuo sutarties įsigaliojimo. Anot jo, dalį darbų numatoma atlikti dar šiemet.

Bendra sutarties kaina su PVM – 318 292,33 Eur. Iš jų 231 696 Eur skirta iš Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo įstaigų sporto aikštynų atnaujinimo programos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų