Spausdinti šį puslapį

Tikrina pirotechnikos priemonių prekybos vietas

Fejerverkai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Fejerverkai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Policijos departamentas informuoja, kad iki sausio 9 d. bus tikrinamos pirotechnikos priemonių prekybos vietos, galimos neteisėtos prekybos ir naudojimo vietos, prižiūrima, kaip laikomasi pirotechnikos priemonių naudojimo tvarkos viešose vietose.

Už padarytus pažeidimus bus taikomos administracinės nuobaudos.

Primenama, kad fejerverkus galima pirkti tik iš asmenų, turinčių policijos leidimus. Čia parduodami fejerverkai yra sertifikuoti, nustatyta tvarka paženklinti ir saugūs naudoti.

Tokiose prekybos vietose parduodami gaminiai turi naudojimo instrukcijas. Taip pat ant gaminio nurodytas mažiausias saugus atstumas. Prieš naudojant fejerverkus būtina atidžiai susipažinti su gaminio naudojimo instrukcija, kuri turi būti pateikta lietuvių kalba.

Naudojant fejerverkus, būtina laikytis instrukcijos reikalavimų, nurodytų ant pirotechnikos priemonės pakuotės. Pirotechnikos priemones, skirtas naudoti lauke, griežtai draudžiama naudoti patalpose.

Policija primena, kad pirotechnikos priemonės yra potencialiai pavojingi gaminiai juos naudojantiems ir aplinkiniams žmonėms.

Didelę dalį tarp nukentėjusiųjų sudaro vaikai ir paaugliai, todėl tėvai turėtų neleisti vaikams naudoti pirotechnikos priemonių, ypač atidžiai prižiūrėti, kaip jas naudoja paaugliai. 

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)