Spausdinti šį puslapį

Už gabumus – fondo dovanos

Autorės nuotr. Autorės nuotr.

Ukmergės kraštotyros muziejuje, buvusioje „Draugystėje“, neseniai tradiciškai išdalyti Gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondo apdovanojimai. Jų vertė – per 4000 eurų.

Rajono moksleivių nuopelnai, skiriant piniginius prizus, vertinami dukart per metus – mokslo metų pabaigoje ir prieš Kalėdas. Šį kartą skirtos 48 nominacijos, iš kurių trys – Ukmergės sporto centro: berniukų ir dviem moterų futbolo komandoms.

Iš viso išmokėta 4066 Eur. Mažiausia skirta suma – 38, didžiausia – 152 Eur. Pinigai pervedami tiesiai į vaikų sąskaitas, neturintieji privalo jas atsidaryti.

Pasak savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistės Irenos Lukoševičienės, paraiškas skirti mokiniui ar komandai apdovanojimą vertina minėto fondo komisija. Apdovanojimai skirstomi į akademinius, meno ir sporto.

Paraiškose nurodytais pasiekimais domisi, juos apsvarsto ir savo pasiūlymus fondo komisijai teikia trys rajono visuomeninės organizacijos: Švietimo taryba (pirmininkas Saulius Grigas), Kūno kultūros ir sporto taryba (Vidmantas Krikštaponis) ir Kultūros taryba (Romas Pivoras). „Jos išsako savo nuomonę, todėl komisijai lengviau nuspręsti, kam skirti apdovanojimus“, – sakė pašnekovė.

Atsižvelgiama į vaikų ir jaunimo pasiekimus olimpiadose, sporto varžybose, konkursuose. Tarp pastarųjų I. Lukoševičienė minėjo nacionalinį mokinių konkursą „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“. Jį organizuoja Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras ir Švietimo ir mokslo ministerija. Prizines vietas šiame konkurse pelnė keletas Želvos gimnazijos moksleivių ir gimnazistė iš Antano Smetonos gimnazijos.

Pirmą kartą ukmergiškiai dalyvavo respublikiniame mokinių gebėjimų konkurse „Lietuvos gamtininkas“. Tarp laimėtojų – Jono Basanavičiaus ir Siesikų gimnazijų atstovai. Ne vienas moksleivis jau ir anksčiau yra gavęs fondo apdovanojimą. Nebe pirmą kartą juos atsiima kai kurie sportininkai, menininkai.

„Pagal fondo nuostatus, prašymus dėl apdovanojimų komisijai gali teikti ne tik mokyklos, bet ir nevyriausybinės organizacijos, – pasakojo specialistė. – Labai džiugu, kad šįkart sulaukta iš rajono tautodailininkus vienijančios organizacijos. Pasiūlė Antano Smetonos gimnazijos gimnazistę, medžio drožėją Deimantę Aukštuolytę, kuri tapo Lietuvos moksleivių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis“ laureate.“

Paraiškas taip pat teikia Ukmergės sporto klubai, kultūros centras. Šios įstaigos nominantės šiemet – linijinių šokių šokėjos.

„Be rėmėjų neturėtume galimybės apdovanoti gabiausių vaikų ir jaunuolių“, – sako I. Lukoševičienė, dėkodama fondą remiančioms įmonėms „Likmerė“, „Ukmergės duona“, „Ukmergės keliai“, „Ukmergės melioracija“, Ukmergės pramonės parkui, vilniečių bendrovei „LitCon“. Jų skirtos lėšos sudaro apie 70 proc. premijų sumos.

Savivaldybės gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondas gyvuoja dešimti metai. „Jo apdovanojimai skirti pasidžiaugti mūsų gabiais mokiniais, juos dar labiau paskatinti, nes sunkiai dirbančius, siekiančius tikslo vaikus ir jaunuolius norisi ypatingai įvertinti“, – sakė pašnekovė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)