Spausdinti šį puslapį

Naujųjų metų naktį sveikino naujagimiai

Tris dukras auginanti Jolita Gvozdienė iš Liaušių susilaukė sūnaus – pirmojo 2017 m. ukmergiškio. Gedimino Nemunaičio nuotr. Tris dukras auginanti Jolita Gvozdienė iš Liaušių susilaukė sūnaus – pirmojo 2017 m. ukmergiškio. Gedimino Nemunaičio nuotr.

VšĮ Ukmergės ligoninės Akušerijos skyrius naujuosius, 2017-uosius, metus pradėjo kaip niekad dosniai. Pirmasis 2017-ųjų Ukmergės kūdikis pasaulį pasveikino 4 val. 7 min. Berniuko susilaukė tris dukras jau auginanti šeima.

Labai greitai – vos po kelių valandų – ligoninės skyriuje gimė dar vienas berniukas: antras vaikelis ukmergiškių šeimoje.

Trijų dukrų, o dabar jau ir sūnaus mama Jolita Gvozdienė pasakojo, jog vaikelis gimė 53 cm ūgio ir 3,8 kg svorio. Moteris pirmadienio rytą šypsojosi vardo berniukui dar nesugalvojusi. Sakė, jog brolio namuose Liaušiuose nekantriai laukia 12, 10 ir penkerių metų tuoj sulauksianti sesutės. Pridūrė, jog vaikelis į pasaulį turėjo ateiti gruodžio 29-ąją.  

Paskutinis praėjusių metų vaikelis Akušerijos skyriuje gimė taip pat Naujųjų metų naktį. Likus vos trims minutėms iki vidurnakčio pasaulį išvydo širvintiškių šeimą papildžiusi mergytė.

Gydytoja Danutė Kalinauskienė džiaugėsi, kad senieji buvo palydėti, o naujieji prasidėjo taip aktyviai, nors gimdymų kasmet po truputį mažėja. Tuo tarpu įstaigos turi savo planus, nuo kurių priklauso net jų ateitis ir statusas.

Praėjusiais metais Ukmergės ligoninės Akušerijos skyriuje buvo užregistruoti 257 gimdymai, o 2015-aisiais – 275.

Gydytoja D. Kalinauskienė pasakojo, kad sąlygos skyriuje šiuo metu yra tikrai komfortiškos. Palatose įrengti dušai, tualetai, moterys čia guli po vieną arba po dvi. Beveik visada yra užimta ir vadinamoji komercinė, mokama palata, kurioje visą parą gali pasilikti ir tėtis. Nepaisant keliolikos eurų per parą mokesčio, visada yra norinčiųjų pasinaudoti tokiais namus primenančiais patogumais.

Pirmąją 2017 metų darbo dieną, pirmadienį, Ukmergės ligoninės Akušerijos skyriuje darbuotojos rūpinosi net šešiomis mamytėmis, kurios jau sūpavo kūdikėlius ar ruošėsi gimdyti. Šiais laikais tai – labai daug, nes pasitaiko dienų, kai tuščios visos palatos.

Būtent tokia labai keista buvo praėjusių metų pradžia, kai ne vieną dieną medikams teko laukti pirmojo gimdymo.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)