Spausdinti šį puslapį

Protestavo prieš žiaurų elgesį su gyvūnais

Šventupėje surengta protesto akcija. VšĮ „Klajūnas“ nuotr. Šventupėje surengta protesto akcija. VšĮ „Klajūnas“ nuotr.

Šeštadienį Šventupėje surengta protesto akcija, į kurią pakvietė Ukmergės gyvūnų globos namų „Klajūnas“ vadovai ir savanoriai. Šitaip organizatoriai ragino atkreipti dėmesį į žiaurų elgesį su gyvūnais.

Pasak „Klajūno“ vadovės Ilmos Germanienės, surengti akciją paskatino Šventupėje prieš savaitę nutikęs protu nesuvokiamas įvykis, kai pensininkų pora mirtinai uždaužė iš prieglaudos paimtą šunį Mobį.

„Rinkomės ir dėl šio užmušto gyvūno, ir dėl visų tokių mobių, kurie sulaukė tokio likimo... Rinkomės dėl augintinių, kurie patiria žiaurų elgesį, abejingumą. Norim, kad žmonės suvoktų, jog šitaip elgtis negalima. Juk gyvenam ne viduramžiais, o augintiniai yra gyvi padarai, mūsų šeimos nariai. Kai Lietuvoje ritasi tokia smurto prieš vaikus, gyvūnus banga, ir mes nenorim tylėti“, – kalbėjo I. Germanienė.

Į protesto akciją kviesti gyvūnų mylėtojai, neabejingi visuomenės nariai, respublikinė žiniasklaida. „Kad galėtume surengti šią akciją, reikėjo ne vieno leidimo. Gavom juos iš rajono policijos viršininko, Vidiškių seniūno, Ukmergės rajono savivaldybės. Viską darom oficialiai, kad būtų pagal įstatymus“, – pasakojo ji.

Po kraupaus įvykio Šventupėje, apie kurį skelbėme ir „Ukmergės žiniose“, įtariamas vyras lankėsi policijos komisariate, užpildė dokumentus. Tolesnės ikiteisminio tyrimo eigos pašnekovė sako nežinanti.

Ji labai viliasi, kad tyrimas atliekamas kruopščiai, bus apklausti liudininkai: „Juk tai turėtų rūpėti ne tik mums, bet ir policijai, visai visuomenei. Kalti asmenys privalo už tai atsakyti, jiems turi būti skirta atitinkama bausmė.“

„Klajūno“ komanda nepasikliovė vien pirminėmis išvadomis, paskelbtomis po šuns nužudymo, neva šuniui suduotas vienas smūgis.

„Savo iniciatyva ir lėšomis, pasiryžę gauti tvirtus įrodymus, išvežėme Mobio palaikus į Vilnių, Nacionalinį maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutą. Patologinio anatominio tyrimo rezultatai: kirstinis muštinis kaktos srities pažeidimas, atviras skeveldrinis kaktikaulio lūžis, smegenų dalies pažeidimas, masyvios hematomos minkštuosiuose audiniuose ir smegenyse... Labai tikimės, kad policija atsižvelgs į tyrimo rezultatus...“ – sako I. Germanienė.

Po įvykio su įtariamųjų pora jai bendrauti neteko: „Iš jų nieko negirdėjom, patys irgi neskambinom. Šiomis dienomis „Klajūnas“ sulaukia labai daug skambučių. Skambina nepažįstami žmonės, verkia, palaiko, jog nenutylėjom. Bet buvo ir keletas tokių, kurie gąsdino, esą kam čia viešinam, juk vargšai seneliai gali numirti iš nervų...“

I. Germanienė tikina, jog Mobio atvejis – ne vienintelis mūsų rajone. Yra ir daugiau pranešimų apie žiaurius nusikaltimus. Skambučių apie nuo žmonių nukentėjusius, smurtą, kankinimų patyrusius šunis, katinus „Klajūnas“ sulaukė ir pastarosiomis dienomis…

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)