Spausdinti šį puslapį

Kuo naudingi mediniai langų uždengimai?

Medinės žaliuzės Medinės žaliuzės

2016 metais atsiradus aukšto pastatų energinio naudingumo įstatymui, atrodo, daugelis dar kartą susimąstė apie ekologiškumo poreikį. Apie tai priminė ir organizacijos „Pantone“ paskelbta madingiausia 2017 metų spalva. Ja tituluota žalia. Tad šiemet namuose turėtų karaliauti natūralumas, derantis su prabanga ir technologinėmis naujovėmis.

Norime natūralumo

Medis interjere jau nebestebina: jo ieškoma tarsi būtinybės, kuri atsveria technologijų dabar vis labiau primetamą griežtumą. Apžvelgiant interjero dizaino tendencijas, galima daryti prielaidą, kad natūralios medžiagos išlaiko savo svarbą daugiausiai dėl aukštos kokybės, natūralių faktūrų ir ekologiškumo. Pavyzdžiui, medinės žaliuzės, priešingai nei aliuminės, pirmiausiai, asocijuojasi su išlaikytu ilgaamžiškumu, o tai dera su esminėmis 2017 metų interjero dizaino idėjomis. „Pasidaryk pats“ amžiui pasibaigus, namų savininkai šiandien renkasi profesionalų pagamintus baldus ar detales.

Didelė tikimybė, kad tokius pokyčius paskatino vis greitėjantis gyvenimo tempas, kuriam milžinišką įtaką daro šiuolaikinės technologijos. Namų, gyvensenos ir netgi darbo praktikose populiarėja mąstymas, jog norint rasti vidinį produktyvumą, balansą, reikia atsisakyti daiktų pertekliaus ir kiek sulėtinti tempą. Todėl atsisukama į ilgaamžes ir natūralias medžiagas: kamštis, medis interjere šiais metais tampa tiesiog būtinomis detalėmis.

Ar tai tik detalės?

Kuo toliau, tuo aiškiau pastebima, kad interjero tendencijos prasideda nuo gyvenimo būdo. Tai yra, asmenys, kurie domisi ekologija, dažniau nei kas kitas rinksis medines žaliuzes. Ilgaamžių medžiagų pasirinkimas susijęs ir su noru sumažinti taršą: ilgiau naudojami baldai išmetami vėliau, nes dėl aukštos jų kokybės paprasčiausiai nėra reikalo pirkti naują. Be to, taip skatinamas rūšiavimas, pastebimas perdirbtų medžiagų poreikis. Todėl namuose pasirenkamos ne tiesiog natūralios, o natūralios IR sveikos medžiagos.

Viena šių medžiagų yra kamštis: labai ekologiška medžiaga, nereikalaujanti kirtimo (jis gaminamas iš medžio žievės). Ši medžiaga netraukia dulkių, todėl tinka alergiškiems asmenims. Deja, kamštis neatsparus vandeniui: netinkamai jį nulakavus, per didelė drėgmė pažeidžia jo struktūrą ir išvaizdą. Kita medžiaga – nuo pat senovės mėgstamas medis, interjere naudojamas dėl oro kokybės gerinimo, drėgmės balanso užtikrinimo.  Taigi, nors medinių žaliuzių kaina didesnė, jų sukuriami privalumai yra neįkainojami.

Kodėl verta rinktis medines žaliuzes?

Pasirinkus kitus langų uždengimus, namai įgauna visai kitą išvaizdą, kuria kitokią nuotaiką. Jei 2017 metais siekiate derinti prabangą ir natūralumą, „Domus Lumina“ specialistai rekomenduoja rinktis medines žaliuzes. Panašiai, kaip ir aliuminės, jos pritampa visuose namuose bei palenkiant juosteles sukuria privatumo jausmą. Tačiau tai ne vienintelės vertingos jų savybės:

  • Joms nėra reikalinga intensyvi priežiūra, kadangi žaliuzės nerenka dulkių. Užtenka tiesiog tvarkymosi metu pravalyti su šluoste jų paviršių.
  • Vasaros metu lengvai sustabdo karštį, o žiemą – šaltį. Paprasčiau palaikyti optimalią vidaus temperatūrą.
  • Patvirtinta, kad tai vaikams saugus gaminys, tad jas galima montuoti ir mažųjų kambariuose. Tokiu būdu į žaidimų kambarius ar vaikų miegamuosius įleidžiama daugiau šviesos, tuo pat metu išlaikomas privatumas.
  • Žaliuzių kaina atitinka kokybę: uždengimas pagamintas iš patvarių medžiagų, tad juo galėsite džiaugtis ne vienerius metus.

Populiarėjantis natūralumas 2017 metais skatina rinktis medžiagas, kurios būtų ne tik ilgaamžės, bet ir turėtų naudos namų gyventojams. Lengviausia būstą atnaujinti pakeičiant langų uždengimus. Vienas geriausių pasirinkimų norintiems prabangaus, tačiau harmoningo elemento namuose yra medinės žaliuzės.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)