Spausdinti šį puslapį

Girinis iš Ukmergės keliauja į Europą

Iš kairės: Danguolė Petrauskienė, Jolita Pupelytė, Ieva Pusvaškytė ir Odeta Liupkevičiūtė. Iš kairės: Danguolė Petrauskienė, Jolita Pupelytė, Ieva Pusvaškytė ir Odeta Liupkevičiūtė.

Šypsenų slėnis, įsikūręs Šventupės kempinge, rudenį visus pakvietė įsitraukti į smagią akciją, kuriant linksmą „Senių besmegenių bangą“ – kurti pačius įvairiausius senius besmegenius.

Kai Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro kolektyvą pasiekė ši žinutė, buvo rudens pabaiga.

Centro vyr. socialinės darbuotojos Ieva Pusvaškytė, Jolita Pupelytė ir socialinės darbuotojos Odeta Lipkevičiūtė ir Danguolė Petrauskienė nusprendė su savo vadovaujamais kolektyvais ir centro lankytojais gaminti senį besmegenį ir dalyvauti akcijoje.

„Pagalvojau, kad galėtume gaminti iš kankorėžių, – pasakoja Jolita, – nes tokio besmegenio dar nebuvau mačiusi.“ Ji su savo vaikų dienos centro auklėtinais dažnai keliauja į gamtą ir stebi joje vykstančius reiškinius.

Idėjai pritarė Ieva, Danguolė ir Odeta. Kūrybinė grupė nutarė: girinis senis besmegenis labiau atspindi murzinas mūsų žiemas negu įprastas baltasis...

Kūrybinis procesas reikalavo nemažai išmonės ir rankų darbo. Pagalbininkų netrūko. Bet matyti galutinį sprendimą nebuvo paprasta.

Į akciją kviestos įsilieti bendruomenės, mokyklos, savivaldybės, verslo kompanijos. Gavus iš kitų dalyvių senį besmegenį reikėjo patiems jį sukurti ir su smagiais linkėjimais perduoti kitiems.

Taip prasidėjo mūsų centre „gimusio“ Girinio kelionė po kolektyvus, nes sumanyta išrinkti patį simpatiškiausią senį besmegenį rajone.

Antras rinkimų etapas persikėlė į feisbuką. Prasidėjo gražiausio senio besmegenio Lietuvoje rinkimai. Juose sėkmė lydėjo mūsų Girinį.

Laimėtojai įvertinti kelione į Strasbūrą. Nieko kito neliko, kaip traukti burtus. Juk kūrybinėse dirbtuvėse darbavosi keturios darbuotojos, o vykti gali tik viena. Sėkmingą burtą ištraukė socialinė darbuotoja Odeta Lipkevičiūtė. Girinis taip pat vyks į Estiją, Latviją, Lenkiją, Vokietiją, Austriją ir Čekiją. Aplankys 34 miestus.

Nešk, Girini, gerą žinią apie kūrybingą Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centrą į Europą.

Lina SUKACKIENĖ

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro administratorė

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)