Spausdinti šį puslapį

Ukmergės gelbėtojų technika tarnauja Moldovoje

Du dešimtmečius tarnavusios technikos nutarta atsisakyti. Gedimino Nemunaičio nuotr. Du dešimtmečius tarnavusios technikos nutarta atsisakyti. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba savo feisbuko paskyroje pasidalino prasminga ir kiek nostalgiją keliančia nuotrauka.

Joje – dar pernai Ukmergėje į gelbėjimo darbus skubėjęs „Ford“ markės automobilis, kuriuo šiuo metu naudojasi Moldovos Respublikos gelbėtojai.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas pasakojo, kad iš Lietuvos į Moldovą praėjusiais metais iškeliavo dešimt mums jau atitarnavusių „fordų“.

Iš savivaldybių atrinkti geriausios techninės būklės automobiliai. Tarp jų – ir tarnavęs Ukmergėje. Ši technika su ja dirbusiems ukmergiškiams sukelia nostalgiškus prisiminimus – mat prieš 20 metų tai buvo pirmieji gaisriniai automobiliai su modernia gelbėjimo įranga. Juos apskričių tarnyboms tuomet skyrė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Du dešimtmečius tarnavusios technikos pernai nutarta atsisakyti ir padovanoti kolegoms Moldovoje.

Pasak D. Vyšniausko, šiuo metu jų tarnyboje naudojami trys gaisriniai automobiliai, iš kurių vienas gautas pernai vasarą. Dar viena, pati naujausia, technika – automobilinės platformos kopėčios, gautos pernai gruodį. Jos kol kas panaudotos vieną kartą.

Pasak tarnybos vadovo, turimos technikos kol kas visiškai pakanka, o žinoti, kad pačių naudoti automobiliai dar gali tarnauti kitame pasaulio taške, – geras jausmas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)