Spausdinti šį puslapį

Ukmergės miškuose vyks kariuomenės pratybos

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Kovo mėnesį net keliuose mūsų rajono miškuose vyks kariuomenės pratybos.

Tris kovo savaitgalius šalia Ukmergės esančiame Kopūstėlių miške vyks karių pratybos.

KASP Didžiosios kovos apygardos 8-osios rinktinės 805 lengvosios pėstininkų kuopos vadas Kęstutis Daunoravičius informavo, kad pratybos vyks tris savaitgalius – kovo 4–5, 18–19 ir 25–26 dienomis.

Numatoma vieta – Šaltupio (Kopūstėlių) miško 61, 62, 65 ir 66 kvartalai.

Lietuvos kariuomenės pratybų metu bus naudojama imitacija – garsiniai šaudmenys ir dūmų uždanga.

Pranešime pažymima, kad atsakomybę už aplinkosaugos taisyklių laikymąsi bei priešgaisrinę saugą pratybų metu kariai pasilieka sau.

Kovo 20–24 dienomis pratybos vyks Veprių seniūnijoje.

Pranešama, kad lauko taktines pratybas Jonavos ir Ukmergės rajonuose planuoja vykdyti Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotasis pėstininkų batalionas kartu su jungtiniais karo medicinos bei pasieniečių pajėgų vienetais.

Veprių miestelyje ir Kultuvėnų kaime planuojami naudoti imitaciniai šaudmenys, dūminiai paketai, sprogstamieji paketai bei karinė technika. Planuojamas karinės technikos kolonos judėjimas maršrutu Rukla–Vepriai–Kultuvėnai–Rukla.

Kovo 24 d. nuo 12 val. Vepriuose planuojama karinės technikos paroda ir oficialus pratybų uždarymas.

„Užtikriname, kad pratybų rajone bus laikomasi gamtos apsaugos ir kelių eismo taisyklių. Civilių kasdienė veikla nebus trikdoma“, – skelbiama pranešime.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)