Spausdinti šį puslapį

Menininkių parama – Ukmergės vaikams

Drabužių dizainerė Diana Vapsvienė (dešinėje) ir Skaistė Būtytė-Semenikė su savo eksponatais parodos atidarymo metu. Lrytas.lt nuotr. Drabužių dizainerė Diana Vapsvienė (dešinėje) ir Skaistė Būtytė-Semenikė su savo eksponatais parodos atidarymo metu. Lrytas.lt nuotr.

Viename iš Vilniaus prekybos centrų eksponuojama neįprasta paroda: paveikslai, šalia kurių – drabužiai su iš jų „perkeltais“ vaizdais. Vienas iš parodos autorių kilnių tikslų – pagalba mažiesiems ukmergiškiams.

„Outlet Park“ centre praėjusią savaitę vyko labdaros vakaras, skirtas atidaryti šią meno parodą. Renginį organizavo ukmergiškė, 33 metų dizainerė Diana Vapsvienė, prisistatanti D. Vapsve.

Parodą ji surengė kartu su tapytoja, informacinių technologijų specialiste Skaiste Būtyte-Semenike, kurią televizijos žiūrovai prisimena kaip realybės šou „Baras“ nugalėtoją. Ji pristato savo tapytus paveikslus, o D. Vapsvienė – savo kurtus drabužius, ant kurių – vaizdai iš šių paveikslų.

Parodos tema ne visai įprasta – „Moteris #befiltro“. Autorės sako ją skiriančios moteriai, kuri gali būti visokia – pašėlusi, žaisminga, su kauke, mylinti...

Vakaro svečiai, tarp kurių – nemažai pramogų pasaulio žvaigždžių, galėjo ne tik apžiūrėti paveikslus ir ant manekenų sukabintus drabužius. Lėšos už vieną parduotą menininkių kurtą komplektą – 400 eurų – skirtos organizacijos „Gelbėkit vaikus“ Ukmergės vaikų dienos centrui.

Šios organizacijos vadovė Daiva Karvelienė pasakojo, jog abi moterys mielai pažadėjo ir pačios atvykti į Ukmergės jaunimo laisvalaikio centrą, kur „Gelbėkit vaikus“ nuomojasi patalpas. Viešnių laukta kaip tik šią savaitę.

Ar jau žino, kam skirs gautą paramą? „Galvojom apie multimedijos įrangą, kuri reikalinga, vaikams grupėse vedant užsiėmimus. Tačiau profesionali labai brangi, o visai pigios nesinori... Tad sutarėm, kad joms atvažiavus, nuspręsim, į ką geriausia investuoti“, – pasakojo D. Karvelienė.

Džiaugėsi, kad viešnios paruošė vaikams dovanų – vitaminų. Taip pat pažadėjo atsivežti molbertų, tapybos priemonių ir pamokyti tapyti. Centrą lankantiems vaikams ir paaugliams tai – smagi, neįprasta veikla. Jį lanko dvidešimt 7–15 metų vaikų, šiemet organizacija paminėjo 20-ąsias veiklos metines.

Šiuo metu Vilniuje su šeima gyvenančią Dianą puikiai atsimena Ukmergės sportininkų, ypač imtynininkų, bendruomenė. Tuomet dar „Šilo“ vidurinę mokyklą baigusi ukmergiškė – dziudo ir sambo profesionalė, mokyklos laikais pelniusi ne vieną laimėjimą Lietuvoje, patekusi tarp pasaulio čempionų.

D. Vapsvienė – „Modi Du“ prekinio ženklo, skirto vaikams, įkūrėja. Kartu su vyru Virginijumi valdo ne vieną drabužių parduotuvę, tarp jų – ir elektroninę, turi nuosavą siuvyklą. Diana kuria ne vien vaikams: jos drabužiai skirti ir moterims bei vyrams, o naujas kolekcijas neretai pristato pramogų pasaulio įžymybės.

Jos ir bičiulės S. Būtytės-Semenikės bendrą darbų parodą galima apžiūrėti Vilniaus „Ogmios miesto“ išparduotuvių centre „Outlet park“.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)