Spausdinti šį puslapį

Dėl trasų remonto liks be karšto vandens

Šiuo metu vyksta paruošiamieji šilumos trasų keitimo darbai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Šiuo metu vyksta paruošiamieji šilumos trasų keitimo darbai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Užupyje prasideda neeiliniai darbai: rengiamasi tiesti naujas šilumos trasas, kurios pakeis pasenusius, keliasdešimt metų tarnavusius vamzdynus. Dėl to kai kurie gyventojai karšto vandens gali neturėti ir ilgiau nei mėnesį...

Pivonijos mikrorajono visų magistralinių šilumos tiekimo vamzdynų keitimo projektą įgyvendina savivaldybės įmonė UAB „Ukmergės šiluma“. Trasos bus tiesiamos Dariaus ir Girėno, Miškų, Jaunimo gatvėse. „Bus pakeista apie 1,5 km šilumos trasų – sudėta iš viso apie 3 km naujų vamzdynų“, – pasakojo įmonės direktorius Vydas Paknys.

Šiuos darbus vadina „ypač sudėtingu didelės apimties projektu“. Tokie, sako jis, atliekami kartą per 30–40 metų.

Projekto vertė – daugiau kaip 350 tūkst. eurų. Jis finansuojamas ir ES lėšomis, kurios sudaro apie pusę šios sumos. Rangovas – UAB „Alvora“ iš Vilniaus, kuri šiuo metu minėtose gatvėse atlieka paruošiamuosius darbus.

Keisti vamzdynus, teigė V. Paknys, buvo „neišvengiama būtinybė“: „Trasai apie 40 metų. Bandymų metu ji trūkinėja, tenka tvarkyti. Ir žiemą pavojinga dėl gedimų. Todėl nebegalėjom ilgiau laukti, nes, jai trūkus, pasekmės būtų skaudžios.“

Pradėjus tiesti vamzdynus, be karšto vandens liks apie 65 minėtų gatvių daugiabučiai namai. „Nėra techninės galimybės, demontavus esamus vamzdynus ir nesumontavus naujų, vartotojams tiekti karštą vandenį“, – aiškino pašnekovas.

Tikina, jog sutartyje su VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūra nustatyti griežti projekto vykdymo terminai, kurių privaloma laikytis. Mat gyventojai, informuoti apie tinklų remonto darbus, gerokai sutriko, sužinoję apie jų atlikimo laiką.

Pasak V. Paknio, buvo numatyta jau gegužės 2 d. pradėti pjaustyti senus vamzdynus. „Planuojama, kad darbai vyks gegužę ir birželio pirmą savaitę. Tačiau su rangovais stengsimės juos baigti kuo greičiau, kad žmonės kuo trumpiau būtų be karšto vandens. Jeigu oro sąlygos bus palankios ir dirbant neatsiras nenumatytų dalykų, anksčiau jį ir paleisim“, – sakė jis.

Dalis vartotojų vandens negaus apie 4–5 savaites. Jo tiekimas bus atnaujinamas atskirai skirtingiems namų kvartalams. Tai reiškia, kad trečdaliui namų vanduo bus „grąžintas“ po dviejų savaičių, o kitiems teks pakentėti ilgiau.

Anot direktoriaus, gali nutikti ir taip, kad orai pakoreguos darbų pradžios, numatytos gegužės 2 d., datą: „Neprognozavom, kad taip ilgai dar bus šalta. Stebėsim temperatūrą, ir bus priimti atitinkami sprendimai. Gali būti, kad darbai prasidės viena ar keliomis dienomis vėliau. Mat nuo visko priklauso ir šildymo sezono pabaiga: jį galima nutraukti tik tokiu oru, kad žmonės nesušaltų ir darbai galėtų vykti.“

Pašnekovas pasakojo, jog sulaukiama gyventojų klausimų apie trasų remontą, teiraujamasi apie terminus. „Tačiau kad plūstųsi – nebuvo. Nepatogumai tokiu atveju yra neišvengiami, tad labai tikimės ukmergiškių geranoriškumo. Juk tai – visai Ukmergei svarbus šilumos ūkio projektas“, – gyventojų supratimo viliasi „Ukmergės šilumos“ vadovas.

Neigia ir pastebėjimus, esą tik pas mus šildymo sezonas užsitęsia ilgiausiai: „Mūsų rajonas tikrai nesiskiria nuo kitų. Visi laukia temperatūrų, kada jau pagal reikalavimus galima išjungti šildymą.“

V. Paknys šypsosi girdėjęs ne vieną pašmaikštavimą, jog dabar, užupėnams likus be karšto vandens, visi galės susitikti viešojoje miesto pirtyje…

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)