Spausdinti šį puslapį

Ukmergės stoties atidarymas: labai laukiamas, bet vėluojantis

Nauja Ukmergės autobusų stotis. Gedimino Nemunaičio nuotr. Nauja Ukmergės autobusų stotis. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Gegužės pradžioje duris turėjo atverti nauja Ukmergės autobusų stotis. Nors darbai kiek užsitęsė, tikimasi, kad iki vasaros įstaigos darbuotojai galės kraustytis į naują pastatą.

Naujosios autobusų stoties statybos pradėtos praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje. Iš pradžių jas planuota atlikti per pusmetį, bet vėliau terminai pratęsti. Rangos darbus atlieka UAB „Versina“ iš Telšių.

Ukmergės autobusų stoties direktoriaus pavaduotojas Kazys Grybauskas pasakojo, kad statybų projektas jau visai eina į pabaigą – rangovai atlieka baigiamuosius apdailos darbus, taiso nedidelius defektus. UAB „Ukmergės keliai“ tvarko teritoriją.

Pavaduotojas pasakojo, kad ne tik keleiviai, bet ir autobusų stoties darbuotojai labai laukia pabaigtuvių – juk jau nuo rugpjūčio pabaigos jie įsikūrę laikinuose kilnojamuose statiniuose. 

Ypač sunku tokiomis sąlygomis dirbti siuntų skyriuje. 

Pasak K. Grybausko, kitą savaitę jau baigsis statybų pabaigos terminas, kai už pradelsimą rangovams dar netaikomos sankcijos. Labai tikimasi, kad to ir nereikės daryti.

Naujoji autobusų stotis mūsų mieste taps išskirtiniu moderniai suprojektuotu stiklo statiniu. Dviejų aukštų 420 kvadratinių metrų stoties pirmame aukšte –  keleivių laukimo salė, dispečerinė, vairuotojų, kurių įmonėje per 30, kambariai. Antrame aukšte įsikurs penki administracijos darbuotojai.

Pastatas bus ir patogus, su kondicionavimo, vėdinimo sistema. Ateityje planuojama įdiegti elektronikos naujovių įsigyjant bilietus. Gal numatyta ir vieta prekybai užkandžiais, gėrimais ar spauda? Pavaduotojas sako, kad tokie dalykai nenumatyti – juk šalia prekybos centras.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)