Ukmergė ruošiasi gimtadienio šventei

Miestas sužydėjo įvairiaspalviais žiedais. Gedimino Nemunaičio nuotr. Miestas sužydėjo įvairiaspalviais žiedais. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Jau šį savaitgalį šurmuliuosianti Ukmergės gimtadienio šventė verčia labiau pasitempti, tvarkant ir gražinant miestą. Jis puošiamas gėlėmis, kurios ne tik džiugins savo žiedais, bet ir kvies ukmergiškius svajoti.

Nors šiltasis sezonas miesto viešųjų erdvių, žaliųjų plotų tvarkytojams – pats darbymetis, prieš Miesto šventę tenka suktis dar sparčiau. Pasak miesto seniūnės Zitos Pečiulienės, švarinami, tvarkomi visi miesto pašaliai ir pakampės.

„Darbai vyksta Pilies parke, kur irgi bus daug šventės renginių. „Ukmergės versmė“ čia geni, pjauna krūmus. „Ukmergės paslauga“ miestą šienauja. Ir mūsų, seniūnijos, siųsti žmonės darbuojasi“, – pasakojo ji.

Puošiamas miestas ir gėlynais, skubama juos įrengti iki šventinio savaitgalio. Pirmadienį gėlių buvo sodinama viešojoje erdvėje Vytauto ir Vilniaus gatvių sankryžoje, šalia centrinio pašto, Kauno ir Deltuvos gatvių sankryžoje prie „Vėliavnešių“ skulptūros. Antradienį darbuotasi Vienuolyno gatvėje, prie Švč. Trejybės bažnyčios.

Gėles sodina Veprių seniūnijoje, Barboriškio kaime, įsikūrusio P. R. Olisevičiaus gėlininkystės ūkio darbuotojai. Ši įmonė šiemet vėl laimėjo miesto seniūnijos organizuotą gėlynų įrengimo mieste ir priežiūros konkursą. Anot seniūnės, gėlynų Ukmergėje bus ir daugiau – ne tik minėtose vietose.

„Svajonių pieva“

Savaitgalį mieste irgi karaliaus gėlės. Joms netgi bus skirtas nemažas Kęstučio aikštės plotas. Jis, šiųmetės šventės temą susiejus su svajonėmis, virs „svajonių pieva“.

Tokia pieva ruošiama jau nuo ketvirtadienio. Rengiamos duobelės gėlių puokštėms, į jas dedami indeliai. Sutarta su ugniagesiais, kad parūpintų vandens.

Pasak savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėjos Lolitos Gerulskienės, gėlės pažirs priešais savivaldybę, kraštotyros muziejų ir banką. Išmatuoti atstumai, kurių laikomasi, ruošiant joms vietas. Užsibrėžta iki šeštadienio iškasti net 1400 duobelių. Jose atsidurs Miesto šventės eitynių dalyvių atsineštos gėlių puokštės. Tiek žmonių tikimasi sulaukti eitynėse ir kiekvieno prašoma turėti po puokštelę, kurios aukštis būtų ne daugiau kaip 30 centimetrų. „Duobutes daro kultūros centro vyrai su atitinkama technika, kad niekas šiuose žaliuosiuose plotuose nebūtų pažeista“, – sakė vedėja.

Tradicinėse eitynėse žygiuos ne vien kolektyvai, komandos. Išvysime vežimą su arkliu ir kitokių „dalyvių“, bus specialiųjų tarnybų naudojamų gautų naujų automobilių, įvairios technikos.

Fotosesija

Organizatoriai džiaugiasi sulaukę „gėlėtų“ idėjų ir iš ukmergiškių. „Sužinoję, kad bus gėlių pieva, dovanoti atrakciją ukmergiškiams panoro parduotuvė „Persona“. Bus jų pagaminta gėlių sienelė, patys atveš. Po eitynių prie jos bus galima pasidaryti fotosesiją“, – pasakojo L. Gerulskienė.

Miesto gimtadienio išvakarėse šiomis dienomis jau vyksta įvairių susitikimų. Eksponuojamos parodos, šį penktadienį ne viename „Poezijos pavasario“ renginyje buriasi kūrėjai, svečiai.

Jubiliejus

Dar vienos iniciatyvos sulaukta iš menininkų Oksanos Judakovos ir Arūno Kulikausko. „Jie renka dailės mokyklos, dabar – Meno mokyklos Dailės skyriaus, vaikų plenerų darbus. Kadangi Muzikos skyrius kaip tik mini 60-ies metų jubiliejų, nuspręsta ta proga surengti Dailės skyriaus, kuris jaunesnis, absolventų darbų parodą“, – sakė ji.

Šį penktadienį 17 val. jubiliejinis koncertas „Sugrįžimai“ vyks Meno mokyklos koncertų salėje, o 16 val. atidaroma minėta kūrybos paroda, kuri eksponuojama „Vilkmergės“ galerijoje Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centre.

Atidarymas – parke

Pagrindiniai Miesto šventės renginiai vyks šį šeštadienį. Gyventojai kviečiami į tradicinę rytinę mankštą, bus siūloma pramoginės, sportinės veiklos ir mažiems, ir dideliems, žaidimų šeimoms. Ypatingo dėmesio sulauks nuo pernykštės šventės iki šios gimę ukmergiškiai. Jų pasveikinti bei palinksminti atvyksta ir pantomimos aktorių iš Vilniaus.

Koncertuos legendinė grupė „Rondo“, ugningieji čigonai „Sare Roma“. Keistuolių teatras atveža spektaklį „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“.

Iškilmingas šventės atidarymas vyks 15 val., kai į miesto centrą nuo Technologijų ir verslo mokyklos sueis visi eitynių dalyviai. Tiesa, šiemet jis vyks ne prie Laisvės paminklo, kaip įprasta, o Pilies parke. Čia bus didelė scena, sėdimų vietų žiūrovams, tad jiems bus patogiau.

Manoma, kad, čia pradėjus rinktis žmonėms, ir taip pilnoje savivaldybės aikštėje pavyks išvengti grūsties, kuri būdavo dar didesnė, atkeliavus eitynių dalyviams. „Ir gėlių pieva čia bus, atėjusieji merks savo puokšteles. Norima, kad pasklidę po aikštę jos neužgožtų. Be to, pagerbti norim ir garbės pilietį, kad visi susirinkusieji galėtų gerai jį matyti scenoje“, – pasakojo pašnekovė. Anot jos, ir ankstesnė patirtis parodė, kad ukmergiškiai būtent šioje vietoje vykstančius koncertus mėgsta.

Pilies parko scenoje pristačius garbės pilietį ir į šventę atvykusius svečius, nuskambėjus sveikinimams, iškart laukia „Rondo“ koncertas.

Iniciatyvos

L. Gerulskienė dėkinga ir už šventės programą papildžiusius kitus renginius, iniciatyvas, kurių pasiūlė prie miesto gimtadienio panorę prisidėti kolektyvai, pavieniai entuziastai. Tarp jų – tarptautinis šaškių turnyras Mero taurei laimėti, kurio iniciatorius – šaškių klubas „Taktika“. Turnyras rengiamas sekmadienį restorane „Big Stone“.

UAB „Ukmergės keliai“ parūpintuose automobilio apsivertimo imitavimo įrenginiuose bus galima išmėginti saugos diržų efektyvumą. Interneto paslaugas teikiančios įmonės kvies nemokamai juo pasinaudoti po atviru dangumi. Veiklą Ukmergėje neseniai pradėjusi telekomunikacijų bendrovė „Init“ įrengtoje poilsio zonoje siūlys taip pat „paragauti“ interneto, naudojantis belaidžiu ryšiu.

Laikrodis

Užbaigus laikrodžio Vilniaus ir Vytauto gatvių sankryžoje gaminimo ir tvirtinimo darbus, ketvirtadienio vakarą, 18 val., ukmergiškiai kviečiami į jo įžiebimo ceremoniją.

Joje dalyvaus laikrodį kūrę menininkė Nijolė Stunskaitė-Vilkė, architektas Saulius Sakalis, iš dalies laikrodžio projektą finansavę rotariečiai.

Talka

Kasmet miesto centrą per šventę papuošia didžiulė tujomis apipinta arka. Nuo ketvirtadienio vidurdienio parke prie kultūros centro vyksta arkos girliandos pynimo talka. Kviečiami prisijungti ir visi norintieji.

„Girliandą visąlaik pina gėlininkų, neįgaliųjų organizacijų nariai, bendruomenės, mokiniai, – pasakojo L. Gerulskienė. – Gauna kultūros centro darbuotojų jau paruoštas virves, kurios būna skirtingo atitinkamo ilgio, tujų ir pina pagal sudarytą brėžinį. Jis gana sudėtingas, bet visi jau žino ir moka.“ Tujų nemokamai gaunama iš miškų urėdijos medelyno.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų