Nuvirtęs medis Ukmergėje prispaudė automobilį PAPILDYTA

Trečiadienį Ukmergėje, Vytauto gatvėje, ant važiuojamosios kelio dalies užvirto didžiulė nudžiūvusi liepa.

Medis augo prie 75A pažymėto pastato, kuriame įsikūręs PSPC psichikos sveikatos centras. Griūdamas jis prispaudė šalikelėje, aikštelėje prie gatvės, stovintį „Volkswagen Beetle“ markės automobilį.

Medis virto ryte, apie 10 val., vienoje judriausių miesto gatvių, tad tik dėl laimingo atsitiktinumo apsieita be žmonių aukų ar traumų. Eismas Vytauto gatve laikinai buvo uždarytas. Kelią atlaisvino ugniagesiai gelbėtojai.

Nukentėjusios vairuotojos automobiliui padarytą žalą nustatė atvykęs ekspertas. Mašina kasko draudimu nebuvo drausta.

Toliau bus aiškinamasi, kas padengs nukentėjusiajai padarytą žalą.

Rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vedėja Vilija Grabauskienė sakė, kad nei pernai, nei šiemet į juos dėl šių medžių kirtimo niekas nesikreipė.

Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro Psichikos sveikatos centro direktorius Juozas Galiauskas pasakojo, kad jų įstaigos teritorijoje augantys seni medžiai daugiau kaip prieš porą metų buvo apžiūrėti, apgenėti, o nudžiūvę pašalinti. Situaciją tuomet buvo įvertinę specialistai. Šiuos darbus planuota pakartoti šį rudenį, tačiau nespėta.

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė įsitikinusi: kuomet mieste auga šimtamečiai medžiai, niekas nėra apsaugotas, jei jie neatlaikys stipresnio vėjo. Taip buvo ir šįkart.

Pasak seniūnės, anksti pavasarį, kai vertinami miesto želdiniai, labai sunku nustatyti, kuris medis yra pūvantis. Tai paaiškėja vasarą, kai viskas aplinkui sužaliuoja. Sergantis, pūvantis medis taip ir lieka be lapų.

Didžiulė tuopa prieš savaitę buvo nuvirtusi ir seniūnijai priklausančioje teritorijoje šalia turgavietės esančiame parke.

Medis virto šalia automobilių stovėjimo aikštelės, laimei, ne į gatvės pusę.

Seniūnė pritartų, kad šio parko peraugusias tuopas reiktų visas nupjauti. Tačiau kaipgi tuomet atrodys teritorija. Juk reikia projekto, reikia medžius atsodinti.

Kalbant apie senus miesto medžius, pasak seniūnės, visada susiduriama su gyventojų priešprieša. Vieniems jie labai reikalingi, kitiems – keliantys grėsmę.

UŽ inf.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

+15 # Valdas 2017-06-07 14:49
Kur tie su žvakutėmis apraudantys supuvusius nupjautus medžius? Kodėl neuždega dabar. Kitą kartą gali būti žmogus, ir verkiant reikia tvarkyti senus medžius.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Ei 2017-06-07 18:30
o kur tie, kurie pjauna ten, kur nėra reikalo pjauti, bet pjauna visus iš eilės, o ne tuos, kurie nudžiūvę ir kelia grėsmę.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Giedrius 2017-06-20 11:34
Miesto želdiniai iš principo neteisingai genimi - paprastai pjaunamos apatinės šakos, todėl medžio svorio centras kyla į viršų, didėja pavojus, kad jis išvirs ar nuluš. Kita klaida - medžiai sudinami per arti vienas kito, todėl jie konkuruoja dėl šviesos ir stiebiasi į viršų - vėl mažėja stabilumas. Pažiūrėkit, kaip atrodo parkelis prieš savivaldybę - ištysę kartys, šakos tik viršūnėse. Mieste medžiai turėtų turėti pakankamai erdvės ir šviesos, tada jie augtų ne tiek į aukštį, kiek į plotį. Tai ir saugiau ir dekoratyviau.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų