Spausdinti šį puslapį

Už pristatomą didesnį atliekų kiekį teks susimokėti

UAB „VAATC“ nuo šios savaitės pradėjo teikti naują paslaugą gyventojams – mokamą atliekų priėmimą šiai įmonei priklausančiose didelių gabaritų surinkimo aikštelėse Vilniuje ir Ukmergėje.

Pranešime skelbiama, kad taip siekiama gyventojams suteikti papildomų galimybių tinkamai sutvarkyti buityje susidariusias pavojingąsias ir nepavojingąsias atliekas.

Iki šiol didžiagabaričių atliekų aikštelėje Gerseniškių gatvėje atliekos buvo priimamos tik nemokamai, tačiau jų kiekis negalėjo viršyti nustatytų dydžių.

Nuo liepos 4-osios nemokamai priimamų atliekų kiekiai nemažėja.

Dar ir padidinti aikštelėse nemokamai priimamų nebenaudojamos elektros ir elektroninės įrangos bei stiklo kiekiai.

Tačiau, esant poreikiui, galės būti pristatomi ir didesni atliekų kiekiai, už jų tvarkymą sumokant nustatyto dydžio mokestį.

UAB „VAATC“ direktoriaus įsakyme „Dėl didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse mokamai priimamų atliekų priėmimo įkainių ir priimamų atliekų kiekio patvirtinimo“ nurodomas didžiausias mokamas vienu atvežimu iš gyventojo priimamas atliekų kiekis ir kaina.

Pavyzdžiui, už kilogramą aikštelėje paliekamų cheminių medžiagų, jei jų atgabenama iki 50 kilogramų, teks sumokėti daugiau nei eurą, kilogramą popieriaus ar pakuotės, jei atgabenama iki 500 kilogramų, – penkis centus. Aktualu gyventojams – naudotos padangos. Atvežti čia jų dabar galima vienu sykiu iki 330 vienetų. Vieneto priėmimo kaina – 1,48. Galima palikti ir po kelias tonas betono, plytų, medienos ar didžiųjų atliekų, už kilogramą mokant po keliolika centų.

Paliekant didesnį kiekį tekstilės ar drabužių, kaina – taip pat keliolika centų už kilogramą.

Rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrio vedėja Vilija Grabauskienė sako, kad šitas sprendimas – priimti ir didesnį nei nustatyta atliekų kiekį, imant atitinkamą mokestį, – yra lauktas, reikalingas ir vertinamas teigiamai. Apie tai buvo kalbėta ir šį pavasarį vykusiame išvažiuojamajame rajono tarybos posėdyje.

Anksčiau, atgabenę didesnį atliekų kiekį nei tą, kuris pagal tvarką priimamas nemokamai, žmonės tiesiog nebežinodavo, ką su juo daryti. Manoma, kad tokios nepriimtos atliekos atsidurdavo pakelėse ar pamiškėse. Dabar atsiras galimybė civilizuotai jų atsikratyti.

Vis dėlto labai abejojama, ar Ukmergėje ir taip pabrangus vietinės rinkliavos mokesčiui atsiras ukmergiškių, kurie sutiks sumokėti už atliekas, kurias patys privalės ir nugabenti į aikštelę.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)