Spausdinti šį puslapį

Ukmergės rajone šuo sužalojo berniuką: žaizdos šokiravo net medikus

Tragedija Ukmergės rajone. Tulpiakiemio kaime šuo stipriai apkandžiojo kieme žaidusį penkiametį berniuką. Griebė jam už šlaunies ir dalį jos išplėšė. Dabar berniukas guli ligoninėje, kam sunku judinti kojytes.

Penkiametis neseniai išleistas iš reanimacijos, kur atsidūrė iškart po baisaus įvykio, kai jį, nuėjusį pas kaimynų bendraamžį vaiką, užpuolė kieme buvęs šuo. Vaikelio mama pasakoja, kad kartu su sūnumi einant iš parduotuvės sustojo prie kaimynų namo trumpam pabendrauti su kaimynais.

Mamoms bekalbant, penkiametį berniuką į kiemą pas save pasišaukė kitas vaikas. Po kelių minučių ir atsitiko baisi nelaimė. „Girdim verkia, jis už namo, na ir ji apsikabina. Ji pirma nubėga apsikabina sako, tik nieko nesakyk, viskas gerai, sako. Pamačiau kruvinas veidas buvo, ji kelnes tik numovė viskas aš pradėjau purtytis, nes tragiškai iškabinta“, - TV3 sakė vaikelio mama.

Šuns iškabintos vaiko šlaunys šokiravo ir medikus. Medikai teigia, jog berniukui iš dalies pasisekė, mat šuns dantys buvo vos per plauką nuo gyvybiškai svarbių organų. Medikai žaizdas susiuvo, dabar vaikelis gydomas vaistais ir nuolatos prižiūrimas. „Sugriebė šlaunį šuo ir padraskė gerai. Ten kažkokie gyvybiški organai nepažeisti, kraujagyslės, sausgyslės nei nervai, bet nemažos žaizdos ir raumenys plėšti tai mes narkozę ir sutvarkėm tas žaizdas“, –  sako Ukmergės ligoninės gydytojas Arūnas Civilka.

Mama sako, jog nelaimės metu sunkiai sugebėjo iškviesti greitąją, mat galvoje sukosi mintys apie berniuko gyvybę. Penkiametis vaikais nuo gimimo serga cerebriniu paralyžiumi, jis sunkiai vaikšto. Vaikelio mama bijo, jog po įvykusios nelaimės berniukas judės dar sunkiau. „Visa laimė, kad organų jokių nepalietė, o taip tai čia būtų tragedija.

Jau aš šiandien tik atsipeikėjau ir pagalvojau, jeigu būčiau pamačius žarnas išlindusias aš nežinau, kas būtų buvę. Gi galėjo, toks šuo, jis gi va, didelis šuo. Kiek gi to vaikelio yra“, – kalbėjo berniuko mama.

Ne vienerius metus Tulpiakiemio kaime šeimos sodyboje gyvenantis šuo, pasak aplinkinių, visada piktas ir pasiruošęs pulti. O nuo jo nukentėjo net tik šis mažametis. „Jis agresyvus, daug kas sako, kad apkandžioję yra. Visai neseniai čia važinėja veterinarijos, kad būk tai kažką moterį kitą apkandžiojo. Dar vienas sakė, kad iškando, bet nei pas daktarus nevažiavo, kažkur irgi koją perkando.“, – sakė berniuko mama.

Šuns šeimininkai ginasi, jog šuo iš kiemo nepabėgo, buvo pririštas, todėl pats vaikas kaltas dėl to, kad priėjo prie sargaujančio šuns.

Šunį auginanti šeima sako, jog svarstys galimybę šunį laikyti voljere, tačiau kol kas jis reikalingas čia, kieme, mat kaime netrūksta vagių, nuo kurių reikia ginti namus. Ukmergės ligoninėje dirbantis gydytojas sako, jog ne retai tenka gelbėti šuns sužalotus vaikus. O sužaloti jie būna ne tik dėl to, kad juos užpuola palaidas šuo, bet ir dėl to, kad patys vaikai elgiasi neatsargiai.

„Pasitaiko, vasara pasitaiko, ne tiek dažnai, bet neatsargūs vaikai, gal lenda glostyti, būna“, - komentavo medikas. Šį savaitgalį tai jau antroji tragedija, kuomet mažamečius vaikus užpuola šunys. Šeštadienį Alytuje dešimtmečiui berniukui pririštas šuo nasrais puolė į veidą. Vaikas patyrė žandikaulio lūžius ir šiuo metu gydomas Kauno klinikose.

www.tv3.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)