Spausdinti šį puslapį

Laikinumas – dėl reformos

Ukmergės rajono apylinkės teisme jau daugiau kaip penkerius metus nėra skiriamas nuolatinis vadovas. Nuo liepos teismui Ukmergėje vadovauti ir vėl paskirtas laikinasis teismo pirmininkas – Rinaldas Adamonis.

Jis pakeitė iki šių metų birželio pabaigos teismui laikinai vadovavusią iš darbo išėjusią Editą Zarembienę.

Kodėl Ukmergėje yra tokia situacija, kad nuo pat 2012 m. teisme – vis laikinieji vadovai? Paskutinis nuolat šias pareigas ėjo dabartinis šalies generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.

Nacionalinės teismų administracijos Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Jankauskienė informavo, kad tokia situacija Ukmergėje susiklostė dėl planuojamos teismų reformos. Ji suplanuota dar 2012 m. „Siekiant ją įgyvendinti efektyviai, jau pradiniuose etapuose buvo nuspręsta neskirti nuolatinių vadovų į planuojamus prijungti teismus, kad nebūtų poreikio spręsti dėl pereinamojo laikotarpio, kai pirmininkams, kurių teismai yra prijungiami, tektų mokėti atlyginimų skirtumą po reorganizacijos“, – sako G. Jankauskienė.

Įgyvendinus teismų reformą nuo 2018 metų vietoj šiuo metu veikiančių 49 apylinkių teismų liks 12, vietoj 5 apygardų administracinių teismų – 2.

Švenčionių, Šalčininkų, Širvintų, Trakų ir Ukmergės rajonų apylinkės teismai po reorganizacijos bus prijungti prie Vilniaus rajono apylinkės teismo.

Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio apygardų administraciniai teismai bus sujungti į vieną – Regionų apygardos administracinį teismą su keturiais regioniniais padaliniais.

Ukmergės rajono teismo pirmininko pareigas laikinai einantis Rinaldas Adamonis pasakojo, kad šiuo metu teisme dirba 6 teisėjai ir 5 teisėjų padėjėjai.

Kadangi iki reformos likęs tik pusmetis, laikinojo vadovo statusam jam atrodo visai natūraliai suprantamas.

Ankstesniais metais R. Adamonis taip pat yra ėjęs laikinojo teismo vadovo pareigas E. Zarembienei atostogaujant ar turint nedarbingumo pažymėjimą. Tuomet jo pareigos iš šalies žvelgiant buvo dar keistesnės – laikinai pavadavo laikinąjį vadovą.

R. Adamonis tikisi, kad po reformos pokyčiai mūsų teismui bus tik teigiami. Didžiausia dabartinė problema – didžiuliai krūviai. Mūsų teismas papuola į dešimtuką šalies teismų pagal teisėjams tenkantį didžiausią darbo krūvį.

Tikimasi, kad po reformos krūviai bus išlyginti, o darbuotojų nesumažės. Didžiausias pasikeitimas – pasikeitę pareigybių pavadinimai.

Rudens pabaigoje teismo darbuotojai gaus pranešimus, įspėjančius apie pasikeitimus darbe.

Pretendentų į teisėjus atrankos komisija neseniai baigė atrankų į Ukmergės rajono apylinkės teismo teisėjų pareigų vykdymą.

Tinkamiausiais pretendentais pripažino teisės krypties socialinių mokslų daktarę, advokatę Eglę Venckienę ir Dmitrijų Rancevą, dirbantį Ūkio ministerijoje.

Kurie iš atrankose dalyvavusiųjų bus paskirti į konkrečias pareigas, dekretu sprendžia šalies Prezidentė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)