Spausdinti šį puslapį

Rugpjūtį bus gausu prevencinių priemonių

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja apie šalies keliuose rugpjūtį vykdomas policines priemones.

Kaip ir įprasta, kiekvieną savaitgalį (penktadieniais–sekmadieniais) bus organizuojami reidai ir tikrinamas transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Tokie atsitiktiniai reidai, trunkantys 1–2 valandas, bet kurią savaitės dieną bus vykdomi ir kuriame nors šalies mieste, miestelyje ar rajoninio kelio atkarpoje.

Visą mėnesį aktyviai bus stebimas ir dviračių vairuotojų elgesys kelyje (važiavimas važiuojamąja kelio dalimi, nors šalia yra įrengtas dviračių takas; važiavimas per  pėsčiųjų perėjas (draudžiama: reikia nulipti nuo dviračio ir jį persivesti per perėją); neatsargus važiavimas šaligatviu, keliant pavojų pėstiesiems; nesilaikymas dešiniojo važiuojamosios dalies krašto; nepaklusimas eismo reguliavimo signalams, kelio ženklų nesilaikymas ir t. t.).

Rugpjūčio 1–6 d.:

važiavimo greičio kontrolė;

pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolė.

Rugpjūčio 14–20 d. ir rugpjūčio 28–rugsėjo 3 d.:

pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolė;

privalomų saugos priemonių (saugos diržai, vaikų vežimo automobiliuose tvarkos taisyklių laikymasis, saugos šalmai) naudojimo kontrolė;

naudojimosi mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant neturint laisvų rankų įrangos kontrolė; įspėjamųjų signalų (posūkių, žibintų šviesos perjungimo, stabdžių šviesos ir t. t.) rodymo kontrolė.

Rugpjūčio 21–27 d.:

transporto priemonių važiavimo greičio kontrolė (inicijuota Europos kelių policijos tinklo ir vykdoma daugelyje Europos šalių).

Rugpjūčio 28–rugsėjo 10 d.:

pėsčiųjų, dviračių vairuotojų, vadeliotojų kontrolė.

Lietuvos kelių policijos tarnybos informacija

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)