Spausdinti šį puslapį

Motociklais – ir į atlaidus, ir po Lietuvą

„Suk rankeną“ akcijos dalyvius į Pivašiūnus išlydėjo motorizuoti policininkai. Gedimino Nemunaičio nuotr. „Suk rankeną“ akcijos dalyvius į Pivašiūnus išlydėjo motorizuoti policininkai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Šešuolių klebono Egidijaus Kazlausko suburtos akcijos „Suk rankeną“ dalyviams šis savaitgalis buvo kaip niekad kupinas kelionių.

Akcijos dalyviai penktadienį motociklais vyko į Žolinės atlaidus Pivašiūnuose.

Daugiau kaip savaitę trukusių Žolinės atlaidų Pivašiūnuose programoje rugpjūčio 18-oji buvo Širvintų dekanato, kuriam priklauso ir Šešuolių bažnyčia, diena. Tą dieną melstasi už tikybos mokytojus katechetus ir pedagogus.

Kelionės dalyviai ryte rinkosi Kęstučio aikštėje, aplankė senąjį gaisrinės bokštą, grožėjosi Ukmergės miesto panorama.
Prie rajono savivaldybės motociklų ralio dalyvius pasitiko ir jiems sėkmės linkėjo mūsų rajono meras Rolandas Janickas, administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė.

Vėliau su policijos motopatrulių palyda apie 20 motociklininkų išvyko į Dzūkijos šventovę Alytaus rajone – Pivašiūnus.
Čia ne tik dalyvavo Eucharistijoje, bet ir lankė muziejų, susipažino su Pivašiūnų bažnyčios istorija, motociklais pavežiojo norinčiuosius. Šalia kitų giesmininkų šv. Mišių metu giedojo ir Šešuolių choristai.

Šeštadienį keli „Suk rankeną“ akcijos nariai dalyvavo „Mototurizmo ralyje 2017“, kvietusiame vienytis, keliauti  drauge ir pažinti Lietuvą.

Šiame septintus metus organizuojamame ralyje dalyvavo daugiau kaip 155 komandos. Dalyvių skaičius viršijo 700. „Suk rankeną“ komandoje dalyvavo ir ukmergiškiai, ir motociklininkai iš kitų rajonų.

„Mototurizmo ralio 2017“ temos vedė partizanų, krašto gynimo, šimtmečio, piliakalnių, reformacijos, tautinio kostiumo keliais. Ralio dalyviai aplankė bei pažino įdomias Lietuvos vietas, bendravo su lankomų vietų bendruomenėmis.

Šis ralis kasmet vyksta Baltijos kelio dienos išvakarėse. Ir tai nėra atsitiktinumas. Būtent ši mintis ir įkvėpė raliui pradžią.

Šešuolių klebonas Egidijus Kazlauskas pasakojo, kad sekmadienį keliolika „Suk rankeną“ dalyvių nuo motociklų sėdo ant dviračių – dalyvavo sostinėje vykusiame didžiausiame dviračių renginyje Lietuvoje „Velomaratonas 2017“.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)