Spausdinti šį puslapį

Įrengs daugiau konteinerių aikštelių

Rajone atsiras daugiau buitinių atliekų konteinerių aikštelių. Bus tvarkomos ir kai kurios mieste jau esančios tokios vietos. Aikštelių žadama įrengti sodų, garažų bendrijose.

Darbus numatyta atlikti, įgyvendinant projektą „Atliekų surinkimo ir tvarkymo sistemos plėtra (konteinerių aikštelių statyba, rūšiavimo priemonių įsigijimas)“. Projekte, pasakojo savivaldybės Investicijų ir užsienio ryšių skyriaus vyr. specialistė Lina Kasmauskienė, kalbama apie 43 aikšteles. Bus renovuojama dalis iš jų, taip pat bus įrengta ir visiškai naujų aikštelių.

Šie darbai bus vykdomi keliais etapais. Vienas iš jų susijęs su aikštelių statyba, to bus imtasi jau kitais metais. Artimiausi laukiantys – projektavimo darbai. Rangovas, kuris laimėjo konkursą juos atlikti, – UAB „Ukmergės statyba“.

Šie darbai bus pradedami po šią savaitę su rangovu pasirašytos sutarties. Pasak L. Kasmauskienės, įmonė atsakinga ne tik už konteinerių aikštelių suprojektavimą, bet ir jų įrengimą.

Viso projekto, apimančio kelis etapus, vertė yra apie 900 tūkst. eurų. Daugiausia, 85 proc., tai – ES lėšos. Mūsų rajono savivaldybė prisideda 15 proc. Parama skiriama pagal ES fondų investicijų veiksmų programos „Aplinkosauga, gamtos išteklių darnus naudojimas ir prisitaikymas prie klimato kaitos“ priemonę „Komunalinių atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtra“.

Kadangi rangovas, anot pašnekovės, pasisiūlė atlikti darbus už mažesnę kainą, likusius projekto pinigus bus galima panaudoti įsigyti daugiau atliekų konteinerių ar kitoms susijusioms reikmėms. Už šio projekto įgyvendinimą, sakė ji, atsakingas savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrius.

„Nemažai konteinerių aikštelių bus tvarkoma arba įrengta naujų tokiose vietose kaip sodų, garažų bendrijos, – pasakojo specialistė. – Dalis dabar esančių aikštelių yra senamiesčio teritorijoje, kurioje atliekant darbus privaloma atsižvelgti į įvairius paveldosaugos reikalavimus. Todėl dar teks derinti ir su Kultūros paveldo departamentu, o tai kiek užtruks.“

Kiek rajone jau turimų aikštelių ir kaip pertvarkyti, jos teigimu, lems projektuotojų sprendimai. „Kai kurias aikšteles numatyta praplėsti, jas taip pat ketinama ir aptverti tvora. Taip nutarta, norint išspręsti išsinešiojančių šiukšlių problemą. Aikštelių, jų tvarkymo poreikio klausimai šiomis dienomis derinami ir su rajono seniūnijomis“, – pasakojo pašnekovė.

Neseniai, dar aptariant atliekų surinkimo ir tvarkymo sistemos klausimus rajono savivaldybės taryboje, svarstyta galimybė pagražinti aikšteles, galbūt, remiantis užsienio pavyzdžiu, uždengti jas stogeliais. Tačiau abejojama, ar ukmergiškiai sugebės tinkamai saugoti šį turtą. Mat tokių abejonių kelia ir dažni mūsų rajone konteinerių gadinimo, padegimo faktai, ir tai, kad konteinerių aikštelės yra apšnerkštos, gyventojai visiškai nepaiso tvarkos.

Taryboje kalbėta ir apie tai, kad prie kai kurių daugiabučių namų esančios aikštelės yra per daug viena šalia kitos, tad jas reikėtų išdėstyti kitaip.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)