Bendradarbiai kratosi savo vadovės

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Senamiesčio pagrindinės mokyklos direktorė Audra Uselienė kol kas negrįš į šias pareigas. Galimo piktnaudžiavimo šioje įstaigoje atvejus tirianti teisėsauga bylos dar nebaigė. Tuo tarpu kolegos jau kreipėsi į rajono vadovus su prašymu, kad direktorė mokyklai nebevadovautų.

A. Uselienė mokyklos direktoriaus pareigas teismo sprendimu laikinai paliko birželį. Įtariama, kad buvo piktnaudžiaujama mokinio krepšelio lėšomis, žymint du mokinius, kurie mokyklos nė nelankė.

Neteisėtai, kaip manoma, panaudotų krepšelio lėšų suma – 2096 Eur, tiek susidarė nuo praėjusių metų rugsėjo iki šių metų kovo 27 dienos.

Direktorė buvo laikinai nušalinta nuo pareigų iki rugsėjo 29 dienos. Taip nusprendė tyrimą iš ukmergiškių perėmęs Širvintų rajono apylinkės teismas.

Pasibaigus šiam terminui, naujų bylos duomenų teismas nepateikė: tuo klausimu dirbama toliau. Pasak savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Dalės Steponavičienės, kol kas niekas nesikeičia ir dėl direktorės grįžimo į darbą galimybių.

Ji pasakojo, kad, vadovaudamasis teismo rugsėjo 21 dienos nutartimi ikiteisminiame tyrime, taip pat LR darbo kodeksu ir Vietos savivaldos įstatymu, sprendimą priėmė ir savivaldybės meras Rolandas Janickas. Praėjusį penktadienį rajono vadovas pasirašė naują potvarkį dėl Senamiesčio pagrindinės mokyklos direktorės A. Uselienės nušalinimo nuo pareigų. Nušalinimo terminas pratęstas dar trims mėnesiams – iki gruodžio 22 dienos.

Kuo baigsis ši istorija, spėlioja ne vien mokyklos bendruomenė. D. Steponavičienė neslepia, jog tenka girdėti įvairių interpretacijų apie tai, kas nutiko. „Tačiau dabar reikia palikti viską vertinti savo darbą atliekančiai teisėsaugai, pasitikėti profesionalais. Tyrimas dar nesibaigė, todėl bus laukiama tolesnių išvadų“, – vertinti situacijos neapsiima ir ji pati.

Nušalintos vadovės pareigas dabar laikinai perėmusi jos pavaduotoja ugdymui Nina Lilia Galickė. Tuo metu pačiame Senamiesčio mokyklos kolektyve darbuotojų lūkesčiai tuo klausimu taip pat nevienodi.

Neseniai rajono savivaldybę iš mokyklos pasiekė beveik trisdešimties asmenų pasirašytas raštas. Jame išdėstyti motyvai, kodėl darbuotojai nenorintys, kad A. Uselienė grįžtų į darbą. Bendrauti šia tema su pedagogais teko ir rajono vadovui R. Janickui.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Mokytoja 2017-10-01 21:39
Paskaiciau...Mokykla...Vadove...Svietimas...
Daugtaskiai, daugiau nieko. 30 mokytoju, kurie sveikinosi, pritare, dirbo. Pavaduotoja l.e.p. isgelbes? Visada reikia dirbti, o ne imituoti darba
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų