Spausdinti šį puslapį

Policijos padėkos – bebaimiams ukmergiškiams

Policijos komisariate paminėta Angelų sargų diena. Autorės nuotr. Policijos komisariate paminėta Angelų sargų diena. Autorės nuotr.

Minint profesinę policijos pareigūnų šventę, Angelų sargų dieną, pagerbti nusipelnę policijos darbuotojai. Jau ne pirmus metus šia proga padėkos įteikiamos ir pilietiškiems, nusikaltimus padėjusiems atskleisti ukmergiškiams.

Rajono policijos komisariate šia proga pirmadienį buvo surengtas šventinis susirinkimas, kuriame dalyvavo pareigūnai, pakviesta svečių. Prieš tai aplankytos tarnybos metu iškeliavusių kolegų amžinojo poilsio vietos, policininkai dalyvavo šventose mišiose.

Vėliau Policijos diena minėta komisariato salėje. Viršininkas Mindaugas Petrauskas, dėkodamas pareigūnams už darbą, šypsojosi šį kartą šventės proga norintis duoti jiems patarimų. Kadangi ši profesija, sakė jis, neišvengiamai susijusi su stresu, kuris labiausiai kenkia sveikatai, linkėjo kiek įmanoma jo vengti, bet nevengti darbo. Taip pat – neeikvoti laiko pavydui, prisiminti komplimentus ir pamiršti įžeidimus.

Policijos komisariato darbuotojams įteikti garbingi apdovanojimai. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko įsakymu I-ojo laipsnio pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ apdovanotas Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus. II-ojo laipsnio pasižymėjimo ženklu „Už nepriekaištingą tarnybą“ – vyresnysis tyrėjas Alius Rasimavičius.

Padėkomis apdovanoti ir kiti pareigūnai: Titas Paknys, Lina Kuosaitė-Paknienė, Agnė Skorulskaitė. Vienkartinėmis piniginėmis išmokomis Policijos dienos proga paskatinti: Darius Kužinauskas, Modesta Zubrickaitė ir Sigitas Kalesnykas. Policijos departamento generalinio komisaro padėka skirta Neringai Kiškei.

Policininkus sveikindami rajono vadovai dėkojo jiems už tai, kad telkia bendruomenę, vienija jaunimą. „Vien turėti tokią specialybę yra garbė“, – sakė jie. Mero Rolando Janicko padėkos už nepriekaištingą tarnybinių pareigų atlikimą, indėlį formuojant saugią rajono aplinką įteiktos: Ingridai Dutkienei, Gediminui Kalesnykui, Virgilijui Komičiui, Vaidui Šereivai, Mindaugui Varnui, Tomui Zimbliui.

Policijos darbuotojus taip pat sveikino Seimo narys Juozas Varžgalys, kolegos iš rajono prokuratūros ir teismo, ugniagesių vadovai. Pastarieji dėkojo už bendradarbiavimą tiriant gaisrus, vykdant pratybas. Jų padėkomis apdovanoti: S. Kalesnykas, Rolandas Butkus, Romas Morkūnas, Osvaldas Novikas, savanorė ugniagesė I. Dutkienė.

Technologijų ir verslo mokyklos direktorius Jonas Cesevičius už bendradarbiavimą su mokykla padėkojo pareigūnei Daivai Novikienei.

Į kolegas kreipęsis Ukmergės prokuratūros vadovas Gintas Vaičiūnas pabrėžė, kad tikras policijos pareigūnas turi būti gražus ir geras vidumi. „Linkiu visada ir remtis širdies jausmu. Gera širdis pasako viską – tik tada ir įstatymas teisingas“, – sakė svečias. Lietuvos Respublikos generalinio prokuroro įsakymu jis apdovanojo tyrėją Agnę Šidlauskaitę.

Gražių žodžių angelams sargams negailėjo ir kunigas Šarūnas Petrauskas, linkėjęs, kad juos globotų šventieji.

Pagerbti pilietiškiausi gyventojai, kuriuos šios dienos proga policijos komisariatas renka jau ne pirmus metus. Tikslas – įvertinti tų ukmergiškių, kurie, matydami daromus pažeidimus, nebuvo tik stebėtojai, poelgius.

Viena jų – Vilma Retienė, kurios dėka buvo nubausti pažeidėjai. Kovo mėnesį vakare, apie 22 val., ji pamatė, kad vaikinai Maironio gatvėje nuplėšė kelio ženklą. Moteris iškvietė policiją, pati sekė vaikinus, pranešė, kur jie eina. Vandalai buvo sučiupti, jiems paskirta bauda.

Taip pat padėkota vagį sulaikiusiam Aivarui Sabui. Prieš metus, spalį, Ukmergėje, Jaunimo gatvėje, buvo pavogtas prie parduotuvės stovėjęs dviratis. 80-metė dviračio savininkė jį buvo palikusi tik trumpam. Išėjusi iš parduotuvės ir pamačiusi, kad nepažįstamas vyras važiuoja jos dviračiu, moteris ėmė šauktis pagalbos.

Močiutės šauksmus išgirdo netoliese gyvenantis A. Sabas. Supratęs, kad ji nukentėjo nuo vagišiaus, sėdo į automobilį ir nuvažiavo iš paskos. Pavijęs ir sulaikęs vagį, Aivaras iškvietė policiją. Apie šį poelgį primins Policijos dieną jam padovanota pilietiškiausio ukmergiškio statulėlė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)